Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS

Snylter bankerne på verdens samfund?

Skrevet af Morten Lind

Den amerikanske gæld stiger med 48 millioner dollars i timen og står i skrivende stund på 19 BIL-lioner. Perspektiv: UNIVERSET skulle være over 72 gange ældre, for at være bare een billion år gammelt! Verdens samlede gæld nærmer sig 60 billioner. ( Se den fantastiske visualisering her: http://www.nationaldebtclocks.... )

Bank of International Settlements (BIS) anslår at "23% af de dollars, der frembringes ved hjælp af gældsætning i emerging markets, går direkte til "the carry trade" (– kan vel ca. oversættes til "er gæld til at betale gæld med").
(Kilde: http://www.telegraph.co.uk/fin...)

Ingen forventer, at denne enorme gæld nogensinde kan betales tilbage. Der er tale om en gældsboble af hidtil ukendte dimensioner. Hvad er historien bag al denne gæld? Joh.... Jeg mener at kende baggrunden:

Hvordan bliver pengene til?

Den amerikanske regering mangler penge. Den udsteder derfor obligationer. Altså sedler, der forpligter det amerikanske folk til at betale renter på noget gæld. Den udsteder obligationerne til det privat-ejede firma "The FEDeral Reserve", som flere præsidenter før dets oprettelse advarede mod. (Som illustreret af det berømte Rothschild-citat: "Lad mig udstede og kontrollere en nations penge, så er jeg ligeglad med, hvem der laver dens love.")

The FED trykker nu pengesedler eller/og etablerer lån tilsvarende den obligationsgæld, regeringen har vedtaget at skabe. Hver eneste dollar er dermed pålagt en vedvarende afgift til de nominelt 12 banker, der sammen ejer pengepressen. The Fed opererer uafhængigt af regeringen, og dets formand har ganske utvetydigt advaret regeringen om at forsøge at blande sig. Meget tyder på, at det ellers ville være en god idé for det amerikanske folk, hvis den gjorde det. (Kilde: https://www.youtube.com/watch?... (– eller søg selv på Alan Greenspan og/eller Ben Bernanke, evt. Bernanke vs. Grayson på youtube.)

USA's statsobligationer fungerer altså for the FED direkte som et sugerør i samfundets kasse. En afgift på al aktivitet i landet. Banken (de 12 banker) betaler ikke noget for i al fremtid at modtage renterne af statens gæld. De har blot udgifter til at trykke sedler for en del af beløbet. Det er i deres interesse, at gælden aldrig tilbagebetales. Renterne på $19.000.000.000.000 varmer godt i enhver lomme.

Resten af verden har det samme problem, for så vidt vi har "fractional reserve banking". (Nyd evt. Godfrey Bloom fyre den af i EU-parlamentet: https://www.youtube.com/watch?... ).

Når vi "låner penge" i banken, så opstår pengene først, idet banken skriver beløbet ind som gæld hos dig og som et aktiv i bankens balance. Den danske nationalbank (som ER uafhængig) siger selv, at ca. 95% af de penge, der er i omløb, er skabt af banker på denne måde. Igen: Det koster ikke banken fem flade ører at oprette gældsposten! Renterne er således at betragte som en afgift på samfundets aktivitet. Og bankerne får yderligere hjælp fra politikerne, som fortsat belønner gældsætning med skattefradrag. (Et tiltag, som politikere engang indførte, fordi de (muligvis) troede på, at det var for at "sætte gang i hjulene".)

Stakkels Woodrow...

Tilbage til USA: Woodrow Wilson var den præsident, der underskrev loven om the FED. Han fortrød det bitterligt. Wilson sad i 8 år, fra 1913 1921. Han skrev før sin død i 1924:

"Our great industrial nation is controlled by its system of credit. Therefore all of our activities are in the hands of a small group of men who chill and check true economic freedom. We have become one of the worst ruled, completely controlled and dominated governments in the world. No longer a government of the majority but a government of the opinion and duress of a small group of dominant men."

(I parentes bemærket finansierede samme gruppe mænd begge sider i både første og anden verdenskrig og stod bag forsøget på et totalitært kupforsøg i USA i 1934. (Se evt. som introduktion til emnet Howard Zinn, Noam Chomsky og Michael Moore m.fl. fortælle om det i denne 9 min. video: https://www.youtube.com/watch?... )

Verden er totalt forgældet! Så meget, at ingen ved deres fulde fem kan tro, at al denne gæld kan betales tilbage. Og alligevel bliver gældsposterne større dag for dag. Nu ved du hvorfor.

Hvor ligger løsningen?

Er bankernes særlige status urørlig? Bevares den, fordi de fleste magthavere slet ikke gennemskuet pyramidespillets snedige mekanik, eller synes de ordningen er rimelig? Måske kræver det et folkeligt oprør at vælte dette system. Men der findes skam politikere, der taler mod det. Alternativet er foreløbig det eneste danske parti, der har modet. Men Island har vist - med kolossal succes! - at det bedste, man kan gøre som nation, er at gøre det modsatte af, hvad bankerne tilråder. Så hvornår vil også andre lande handle i egen interesse frem for bankernes? Svaret blæser i vinden.

Men HVIS Bernie Sanders nu vinder i USA og bliver den sten i skoen på eliten, som han gerne vil være, så er der sandelig nye vinde på vej. Organisationen "Gode Penge" arbejder på at skabe en ny samfundsorden uden sugerør. Tjek op på dét, Hr. Finansminister Claus Hjort Frederiksen! Det er en rent politisk beslutning, om det skal fortsætte...