Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Mand, ses vi på Manddag?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Mand, ses vi på Manddag?

Skrevet af Jakob Coff

Manddag er et arrangement for mænd, som forholder sig kritisk til samfundets tilstand og udvikling. Deltagerne former indholdet ved at debattere ved bordene. Der holdes en række debatoplæg, så snakken ikke går i stå. Der skal altså snakkes samfund, spises lidt god mad og drikkes nogle fadbamser.

Jeg startede i sin tid Manddag, fordi jeg hist og her mødte samfundsinteresserede personer, hvis meninger ikke blev repræsenteret i den offentlige samfundsdebat.

De snakkede om feminisme, gæld, banker og centralbanker, indvandring, iværksætteri, liberalisme, fast valuta, borgernes samfundsvilkår og meget andet, men mest snakkede de om lyst til livet, frihed og fremdrift, hvilket interesserer mig utrolig meget.

I debatterne rundt omkring observerede jeg, at det nærmest kun var mænd, som deltog vedrørende disse emner – selvfølgelig er der også kvinder. Desværre er der en tendens til, at mændene bliver stille, når de mest tabubelagte emner debatteres i selskab af kvinder. De frygter, sikkert med god grund, at de vil blive udskammet på grund af deres holdninger.

Manddag er ikke for de frygtsomme, men for de modige! Og de modige er også kommet til arrangementerne!

Manddag kan betragtes som en ”åben mandeloge", hvor man kan lære lidt af hinanden, give sit bidrag og føle sig som en del af ”det kritiske fællesskab”.

Normalt taler mænd løst om disse emner, som behandles på Manddag, i lukkede loger, skytteklubber, billardklubber, vandværksbestyrelser og andre større eller mindre sammenslutninger - men det er ikke alle der har adgang til disse sammenslutninger, eller fantasi til at blive optaget i en af dem.

Manddag er ikke baseret på dogmatiske retningslinier, det er simpelthen deltagerne, som er indholdet, så der er frit slag i frikadelledejen.

Tanken er, at der senere skal holdes flere Manddage rundt om i landet, og de skal arrangeres af andre end mig - dette er faktisk allerede ved at ske nu. Den næste Manddag har Steffen Kirkegaard som vært, som er en dreven iværksætter. Jeg kender Steffen fra Dansk Iværksætter Forening, hvor jeg var ansat mens han sad i bestyrelsen.

Steffen har mange spændende perspektiver på samfundets tilstand og udvikling og han tog initiativ til, at vi skulle holde et arrangement i København, d. 25. Januar, på Kolonien. Blandt andre foreslog han Gunnar Langemark, som oplægsholder om Open Source samfundet.

En deltager giver sig til kende

Hvorfor tager Steffen del i Manddag?

Steffen Kirkegaard er selvstændig med virksomheden IFLUENZE og ønsker frihed til at folk kan gøre som de vil. Ønsker flere selvstændige erhvervsdrivende i landet, ønsker mere fornyelse og innovation. Han mener der kan findes alternative løsninger til de problemer vi står over for i dag end dem man ser fra politikere generelt. Han mener at vi kan indrette os på en mere fri og lige måde end den der ses i dag. Lighed handler om at folk kan udfolde sig 120% i et samfund og ikke bliver begrænset af statsmagten ved misforstået omsorg eller fejlslagne indsatser.

Løsninger skal være Progressive det skal skatterne ikke.

Vi lever i et samfund, hvor man klientgør folk oftere end man lader dem stå på egne ben, kommer man med svagpisserkortet får man hjælp - vil man selv, får man samfundet imod sig. Janteloven lever i bedste velgående i socialismen. Mennesket er skabt stærkt, åbent og frisindet ikke svagt, lukket og mistroisk.

Han mener at "fremdrift" er en maskulin egenskab, som kan bidrage med at skabe fornyelse og forbedringer i vores samfund. Desværre også en egenskab, som er ved at blive sat ud af spil. Flere og flere råber på innovation og iværksætteri, men de står alle og skubber på de andre for at de skal hoppe ud over kanten først - "lemmingeeffekten" gør at alle bliver stående indtil hele klippespidsen falder ned, trods at det blot kræver lidt svømmetræning for at kunne klare sig i søen - billedligt fortalt.

Og den fremdrift skal komme fra begge køn, men da mænd oftere end kvinder er driftige skal bevægelsen startes et sted så flere vil komme til. Manddag er et godt sted at starte, mener Steffen Kirkegaard.

Program: http://manddag.dk/?p=338

Billetter: https://www.place2book.com/da/...

Del Mand, ses vi på Manddag?