Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Skal vi lade naturen råde?

Det er snart dagligt, at man kan høre udsagn om, at vi må beskytte naturen og at vi ikke skal gribe ind. Et af de værste eksempler i nyere tid, er de sommerhuse, vi så forsvinde i havet ved Nørlev Strand – alt i mens de stakkels ejere blot kunne se på.

Husene kunne nemt være bevaret – det havde blot krævet det, man kalder hård kystsikring, hvilket eksempelvis kan være store sten, der ligger og beskytter klitten. Denne for for sikring har været anvendt i meget lang tid, ligesom vi tidligere anlagde en række høfder mv., alt sammen for at beskytte os mod at havet tog vores jord, hus og andet.

Den går ikke mere – naturen er nærmest blevet levendegjort og vi må ikke skade det søde lille dyr, der hedder natur. Det skal have lov at leve sit vilde liv og så skidt med os mennesker, der jo nærmest er parasitter, der har invaderet jordens overflade.

Nu var det jo så godt, at Nørlev Strand ligger så langt fra København – for havde det været nærmere på København, så havde vi nok set helt andre reaktioner.

Hvad med at fjerne kystbeskyttelsen på Strandvejen?

Hvad med at lade havet æde dæmningen ved Lammefjord?

Hvad med alle de diger, der er på Falster og Lolland, skal den søde natur da ikke kunne spise sig mæt i dem?

Kunne vi ikke sætte tingene lidt i perspektiv?

Hvorfor skal vi tillade at havet æder jord, natur og huse, når vi nu evner at beskytte det?

Vi taler jo ikke om betonvolde, men natursten.

Er der et politisk flertal, der vil forsvare denne tåbelighed – så bør det være for egne midler og ikke for den enkelte grund- eller husejers. Så må man lade den i forvejen belastede offentlige kasse betale – så bidrager de miljønaive da i det mindste også til betalingen.

Vores natur er et stort aktiv og bruges mange steder til rekreative formål såvel af os danskere som mange turister. Vi skal derfor administrere vores natur godt – men dette behøver ikke føre til tåbeligheder, der berøver folk hus og hjem.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x