Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

301

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Airbnb og Uber – smart eller for smart nytænkning

Debatindlæg

Gratis

Del indlæg

Torsdag den 31.3. har der været debat i folketinget både om Airbnb og Uber – det ene foregik i folketingssalen, det andet var et samråd.

Mange er fortalere for eksempelvis Airbnb og Uber og benævner det deleøkonomi – og forventer så, at vi andre står måbende og imponerede tilbage.

Danmark har nok et af det bedste, ældste og mest veletablerede eksempler på deleøkonomi – nemlig udlejning af sommerhuse. Det er sket i mere end 100 år og de sidste 40 år i meget succesrigt regi. Vi behøver derfor ikke at blive helt forblændet, når nogen vifter med deløkonomi-flaget.

Det to nævnte firmaer er meget interessante og har begge gennemgået en imponerende udvikling og uden at referere til nogen af de nævnte, vil jeg blot tillade mig at nævne, at jeg tror, jeg kunne få stor succes som bilforhandler, såfremt jeg ikke afregnede afgifter, moms og skat. Så bliver der mere plads til en innovativ forretning.

Ingen tvivl om at konkurrence er godt og alle brancher har godt af nytænkning og udfordring fra folk, der tænker anderledes og nyt. Men konkurrence må foregå på lige vilkår.

Og som jeg ser det, så er Uber en velorganiseret og reel konkurrent til de almindelige vognmænd, disse skal bare have uddannelse, tilladelser, afregne moms, skat mv., og dertil også overholde lovgivning om arbejdstid mv. Det er på ingen måde rimeligt, at samme regler ikke gælder andre, herunder Uber.

Airbnb har et flot setup, hvor udlejer og lejer kan finde hinanden – super ide. Ser vi på andre overnatningsformer, er der regler for antal personer, flugtveje, forsikringer, bygningskrav osv., og udlejer man et feriehus gennem et bureau, som Airbnb konkurrerer med, så skal bureauet indberette skat. Hertil kommer, at der i eksempelvis i feriehusbranchen er kutyme for, at der er forsikringer, der dækker ejer og lejer, betalingsgaranti over for ejer mv. Alle disse ting ser det ud til, at Airbnb har sat sig ud over. Det går ikke.

Vil man i gang med virksomhed i Danmark, er der en række regler, der skal overholdes og det tager tid og koster penge. Kan andre spille efter andre regler, bliver det umuligt at drive virksomhed og at være iværksætter her i landet.

Det kan godt være, at der er regler og skatter, vi alle gerne vil være foruden, men vi må og skal konkurrere på lige vilkår og det uanset, hvad vi kalder vores aktiviteter.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10

Del eller citer ved at kopiere linket her

10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper