Primære faneblade
Åben

Gratis

Demokratisk skandale

Indenrigsministeriet it-system til godkendelse af stillere, således at nye partier kan blive opstillingsberettigede til et kommende Folketingsvalg er en SKANDALE og et demokratisk problem af de helt store. Man kan ikke andet end at tænke, at Ministeriet gør hvad de kan for at forhindre, at nye partier får tilstrækkelig mange stillere.

Hvis man ønsker at være stiller for et nyt parti, skal man sende sin emailadresse til pågældende parti. Partiet sender så e-mailadresserne til Indenrigsministeriet, der via e-boks giver besked om, at man skal følge et link og der bekræfte, at man ønsker at være stiller for pågældende parti. Hertil fungerer systemet.

Men når man går ind på linket går det galt. For mit eget vedkommende måtte jeg forsøge at få lov at bekræfte mere end 20 gange fordelt på en uge, førend det lykkedes at komme ind i systemet med Nem-ID. Jeg ved at det samme er tilfældet for mange tusinde andre borgere, der ønsker at være stillere for Nye Borgerlige eller andre nye partier.

Jeg kontaktede Indenrigsministeriet for at gøre opmærksom på, at deres system ikke fungerede. Jeg fik svar retur, at det ikke var ministeriets problem, men det pågældende parti's. Det kan jo ikke være et parti's skyld, at ministeriets it-system ikke fungerer og jeg synes det er et noget arrogant og især urigtigt svar at give.

Jeg skrev til Nye Borgerlige og klagede min nød og de bad mig om jeg ville være så venlig at forsøge at komme ind i systemet igen og igen til det lykkedes og skrev, at det desværre var et generelt problem.

Efterfølgende har Nye Borgerlige måtte genfremsende alle de e-mailadresser til ministeriet, som de har modtaget og Ministeriet har via e-boks genfremsendt link til bekræftelse af ønsket om at være stiller til alle - OGSÅ de, som det trods alt var lykkedes for.

Der er tale om rigtig mange tusinde mails både til borgere, der tidligere har opgivet at komme ind på systemet efter adskillige forsøg og til de, der har været ualmindelig stædige og er kommet igennem. Der er med garanti mange, der tidligere har forsøgt mange gange og har opgivet og som ikke har haft mod på at skulle igennem det een gang til med fare for igen at skulle prøve igen og igen uden held.

Det er et demokratisk problem, at mange har ønsket at være stillere, men er blevet forhindret i det af Social-og indenrigsministeriet.

Og det er en skandale, at ministeriet ikke har rettet fejlen i it-systemet straks de blev gjort opmærksom på det. Efter flere måneder er lige denne fejl blevet rettet, men i den mellemliggende periode har f.eks. Nye Borgerlige videresendt ca. 6.700 e-mailadresser, som enten hænger i systemet eller, hvor borgerne har opgivet at få lov at blive stillere på grund af it-systemets mangler tidligere. At undskylde det med, at disse 6.700 mennesker har fortrudt er ikke en option, for borgerne går ikke aktivt ind og sender deres e-mailadresse til et parti og beder om at blive stiller uden at ville det.

Der er flere andre fejl, som stadig ikke er ændret. F.eks. var jeg selv en "undefined" person, da jeg fik en rykker fra ministeriet i dag. Dette til tros for, at jeg allerede havde fået bekræftelse på, at jeg var stiller og til trods for, at jeg jo havde logget mig ind med Nem-ID. Jeg kunne dog godt komme videre i systemet og igen konstatere, at jeg allerede var stiller.

Dertil kommer, at det ikke i mails fra ministeriet eller i it-systemet kaldes en "Stillererklæring". Det kaldes istedet en "Vælgererklæring", hvilket indikerer noget helt andet.

Jeg synes personligt, at der skal være krav om 5% af befolkningens stemmer ved et folketingsvalg før et parti kommer i Folketinget efter et valg, så vi undgår at have et hav af partier i Folketinget. Men demokratiet fungerer kun, hvis nye partier får en reel chance for at stille op, hvis de får de godt og vel 21.000 stillererklæringer, der skal til og det er absolut ikke i orden, at det er ministeriet, der stiller hindringer i vejen for at disse kan opnås.

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?