Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Folk er ikke dumme

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Folk er ikke dumme

Skrevet af Nick Mogensen

Hvis man følger lidt med i medierne kan man se, at vor tid byder på for mange tilfældige smagsdomme. I Deadline snakkede ”eksperter” om den canadiske spillemand Justin Biebers racistiske hår. Seneste udvikling er, at ingen længere må skrive sange Henrik Marstal ikke kan lide.

På Facebook kan man se liberale soldater (antiister) dele og like alt hvad der – selv i den mest perifere forstand – rimer på frihed efter devisen: har du sko på, gå i bare tæer, har du bære tæer, tag neglene af, har du taget neglene af, begynd da at klippe de ufrie gevækster væk. Når din fod er væk er den fri.

Blandt de venstreorienterede er det helt almindeligt, at man føler sig stødt, hvis andre ikke vil tvinges til at udleve deres frihed på samme måde, som én selv. Som en venstreorienteret kvinde forleden sagde, så er kvinder ufrie i deres hoveder og de skal derfor tvinges til at blive kunstnere, musikere og forfattere - først da er de rigtigt frie. Dem som vover at påstå, at det er udtryk for ’tvangsfrihed’ er ”langt ude” og ”chauvinistiske”, som der blev sagt. 

Hvis du i et svagt øjeblik har tvivlet på Danmarks fremtid, hvis vi tillader optaget af (for) mange flygtninge, så siges det, at du er ond. Især hvis du ikke forstår sammenhængen mellem Emma Holtens brunch til 175 kroner og flygtningekrisen.   

Nogen vil skære i små drengebørns tissemænd fordi det er tradition. Jo, men hør nu, det var også en tradition at afbrænde tilfældige kvinder anklageret for hekseri. Det er vi – i den vestlige verden – stoppet med. Med god grund. Man hører fra ”kloge” folk, at drengebørnene ikke tager skade af omskæring og at det er mere hygiejnisk. Det er første er usandt og det andet kan gendrives: man afmonterer da heller ikke røven fordi den risikerer, at lugte? Hvad bliver det næste? Tvungen stomi?  

Du er tilsyneladende (ny)racistisk (som redaktør på Berlingske Tom Jensen beskrev det) hvis du ikke synes, at badeundervisning skal foregå opdelt - og at du synes, at det er lidt mærkeligt, at der skal hænges tæpper for vinduerne i svømmehallen, når muslimske piger bader.

Hvis du bliver frikendt for voldtægt, så er du formentlig skyldig alligevel, hvis Pernille Skipper skulle sige det - også selvom ’mutual consent’ (som det hedder på engelsk) efterhånden er en så broget idé, at man(d) har svært ved at vide, hvornår der er begået en fejl. Men det kan vel løses med skriftlige kontrakter i tre kopier, et sex-kørekort og et lovpligtig CC Cam i soveværelset? Alt sammen for at gøre os mere frie.

Klimaforandringer findes angiveligt ikke. Der skulle være tale om sammensværgelse, der forsøger at male fanden på væggen. Hvis du ikke vidste det, så husker antiisterne dig på, at økologi er langt mere skadeligt for naturen end konventionelt landbrug. Man skal ikke fristes til, at se bæredygtighed i et holistisk perspektiv og med en lang tidshorisont. Den graf man fandt på en sjov Facebook-vens side viser jo, at videnskaben har sejret over naturen, at sprøjtemidler ikke er farlige og køer og grise bedst – levende som døde – opbevares i små kasser, så man kan lede deres gylle væk fra vort åsyn.

Hvis du undrer dig over, hvorfor chefen for ”Alle kan bidrage” i Holbæk Kommune skal have over én millioner kroner i løn, må du forstå, at du simpelthen ikke ejer kapaciteten og det fintfølende sanseapparat til, at forstå den utrolige værdiskabelse der foregår på chefens kontor.

Skoler og andre institutioner er blevet tvangsfeminiseret og alle drenge gerne skal gerne diagnosticeres med ADHD (alle drenge har det), så de kan behandles som syge. De får angiveligt dårligere karakterer end pigerne fordi de er lavere begavet og ”bare kan sidde stille, hvis de vil lære noget”. Universiteterne har sat farten op: optaget af kvinder er stigende, mænd halter bagud, selvom kulturen angiveligt skulle være heteronormativ. Det er noget med at have særlige privilegier, herunder højere dødelighed, højere selvmordsrater og et hårdere og længere arbejdsliv.

Vi skal dog huske på, at det der ikke kan stå, må falde. Bålet går op i røg, når regnen kommer. Når de spidserne tier stille mens de spiser deres brunch, så vil vi se, at virkeligheden ikke kan tales væk. Da Marie-Antoinette sagde, at hvis de fattige ikke havde råd til brød, kunne de bare spise kage, udstillede hun sin manglende forståelse for folket - dem som skaber den materialiserede værdi. Det samme gør mange af vor tids besmykkede fidusmagere. De vil snakke et stykke tid endnu, men på et tidspunkt er festen på andres bekostning forbi.

Folk er ikke dumme.

Del Folk er ikke dumme