Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Vi har den mest svagtfunderede politiske elite i flere hundrede år

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Vi har den mest svagtfunderede politiske elite i flere hundrede år

Skrevet af Nick Mogensen

De ville stadig sidde på kontorerne med et stop tobak i piben og væmmes ved idéen om, at det værdimaterialiserende arbejde faktisk er en af grundstenene for det moderne vesten. Der er 25 minutter tilbage.

Mange lokkes på tvivlsomt grundlag til at uddanne sig humanistisk og sprogligt - uden at have opnået nogen klassisk dannelse, når de færdige. Der er 24 minutter tilbage.

På naturvidenskabelige fakulteter begynder en lignende tendens at kunne ses. Det er uholdbart for alle.

En af motiverne bag denne tåbelige udvikling er idéen om, at alle skal akademiseres - uanset hvad. Håndens arbejde betragtes som undermåler-tjanser af den mest svagtfunderede, statsfinansierede politiske elite i flere hundrede år. Det er ikke kejserens nye klæder. Det er værre. Der er 23 minutter tilbage.

De snakker om autenticitet, men de ejer den ikke.
Der er 22 minutter tilbage.

De er moralistiske, men de har dårlig moral.
Der er 21 minutter tilbage.

De snakker om meritokrati, men de ansætter hinanden.
Der er 20 minutter tilbage.

De snakker om vækst, men vil leve på andres bekostning.
Der er 19 minutter tilbage.

De snakker udenom og tale kan de heller ikke.
Der er 18 minutter tilbage.

De holder os for dumme, men selv er de dummere.
Der er 17 minutter tilbage.

De bilder ind os, at vi har brug for dem, men i virkeligheden har de brug for os.
Der er 16 minutter tilbage.

De lyver ikke, men de siger aldrig sandheden.
Der er 15 minutter tilbage.

De spiser fint på din regning og vil have dig til at gøre rent efter middagen.
Der er 14 minutter tilbage.

De klager over prostitution, men i virkeligheden skal du være deres prostituerede.
Der er 13 minutter tilbage.

De laver regler for dig, som ikke gælder for dem.
Der er 12 minutter tilbage.

Du er deres svin, men det er dem der er svinske.
Der er 11 minutter tilbage.

De mennesker der er børn af Den Blå Betænkning fra 1960 (og alle de andre mærkværdige socialpolitiske tiltag, der begået siden) er i dag beslutningstagerne. Der er 10 minutter tilbage.

I flere hundrede år har Danmark ikke haft en ringere klasse af sludderhoveder, der forsutter sproget på det groveste og hvis selvopfattelse er så skæv, at deres uhæderlighed ikke vækker den mindste skam hos dem selv. Det drejer sig for dem om at pleje hinandens selvopfattelse – og ansatte hinanden i lukrative stillinger. Der er 9 minutter tilbage.

Hvornår falder maskerne? Der er 8 minutter tilbage.


Efter Anden Verdenskrig blomstrede der en begavet intelligentsia frem. Politisk kan man være uenig med deres tanker, men de var substantielle. I dag skal vi høre tandløse ungmøer og Brylcreeme-prinser åbenlyst lade som om, at de har styr på de tunge emner. Der er 7 minutter tilbage.

Et medieklovneri betalt af skatteyderne. Et indlysende overgreb på almindelige menneskers fornuft – og ikke mindst deres pengepung. Der er 6 minutter tilbage.

Denne klasse af selvudnævnte livs-connaisseurs, der i realiteten kun kan smage forskel på gratis og egenbetaling er en parasit for et frodigt civilsamfund. Der er 5 minutter tilbage.

Apollo IV-raketten kom ikke til himmels ved hjælp af et overforbrug af åndløst vrøvl om heteronormativitet, rascistiske frisurer og kønsforskningens fortræffeligheder mm. Raketten kom ud i stratosfæren ved hjælp af ”en” 160 millioner hestekræfters motor bygget af et stort hold af dygtige mennesker. Der er 4 minutter tilbage.

Der er ikke tale om uskyldige strukturelle problemer. Der er tale om en kamp om (og for) fædrelandet. Ingen krop kan klare for mange igler – blodet forsvinder, ansigtet bliver gasblåt, øjnene desperate og nerverne nervøse. Der er 3 minutter tilbage.

Vi synger på sidste vers, stemningen bliver utålelig varm, sveden perler af kroppen, du løsner slipset, skjorten er klam, skæbnen er beseglet. Der er 2 minutter tilbage. De snakker videre uden skam, den ene mere indholdsløs end den anden, tårnet knirker, stolperne giver sig, alarmen ringer, nogen begynder at løbe, andre følger med, de flygter fra ansvaret, spillet er ude.

Der er 1 minut tilbage…