Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Hvornår lærer vi at leve i nuet?

Hvorfor er det, at mennesker er så dårlige til at leve i nuet? Uanset om man er mand eller kvinde, 20 år eller 90 år, så bør man da leve livet, som var det den sidste dag. Det kan måske lyde lidt overvældende for nogen, men er det ikke på tide, at vi begynder at leve livet? Der er så mange, der stræber efter lykken, men hvor er den? Handler alt om magt og penge, eller er der faktisk en helt anden mening med livet?

Slip bekymringerne og start med at leve livet

Undersøgelser viser, at danskerne er det lykkeligste folkefærd i verden. Man kan selvfølgelig diskutere for og imod, hvorvidt den påstand reelt set holder. Ikke desto mindre oplever jeg i min hverdag alt for mange, der bekymrer sig for fremtiden. Det er fint at have nogle ambitioner med livet, og der er som sådan intet forkert i at tænke på sin fremtid. Dog går det hen og bliver et reelt problem, når man tænker mere på, hvor man er om 5, 10 eller 15 år – i stedet for at leve livet nu og her.

Skal man leve et lykkeligt liv, hjælper det ikke, at ens hjernen udelukkende er fyldt med bekymringer. Man kan efterhånden bekymre sig om alt – stort som småt, men hvad får vi ud af at bekymre os? Ville vi ikke være meget lykkeligere, hvis vi blot tog et skridt ad gangen og glemte vores bekymringer for en stund.

Jeg forstår ikke mennesker, som bruger alt deres tid og energi på at ærgre sig over ting, de har gjort i fortiden. Sket er sket, og du kan ikke lade om på det – uanset hvor meget du fortryder og angrer dine handlinger. Vi har alle begået fejl, og det er helt naturligt.

Kickstart dit liv i dag

Er du også træt af at bekymre dig og ærgre dig, så er det på tide, at du kickstarter dit liv. Hvorfor vente til i morgen, når du kan gøre det i dag? Begynd at leve, slip dine bekymringer og gør nogle af de ting, som du altid har drømt om. Som ordsproget siger, er du din egen lykkes smed, og du kan gøre, præcis hvad du vil. Det er kun din egen vilje, der kan stoppe dig, og du kan ikke bearbejde andre.

Lær at acceptere livets opture og nedture – og lær at leve livet.

Denne klumme er blevet udgivet i samarbejde med http://testguro.dk (dansk forbrugerråd)

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn