Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Sirenens sang

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Sirenens sang

Skrevet af Lars Rex Mundi

På sin rejse møder Odysseus mange forskellige væsener og hver af disse væsener kan vi stadig som mennesker lære en masse af. Det væsen fra hans rejse som jeg denne kan vil kigge på er Sirenen, som er et væsen der via sang kunne lokke søfolk i den visse død. Det er temmeligt interessant fordi det lærer os som mennesker en masse. En af de vigtige ting her i livet er at lære eller tage ved lære, så man undgår at begå samme fejl eller får de samme negative oplevelser. Der er masser af symbolik i disse fortællinger og historier om Odysseus og her kommer min udlægning af hvad Sirenen er for en type oplevelse vi som mennesker kan løbe på.

Odysseus vælger at putte voks i ørerne og binde sig til masten, så han ikke skal kaste sig i den sikre død. For han vidste at hvis han fulgte denne sang disse væsener sang, ville de tiltrække ham i døden. Selv om det var svært og det har krævet en masse kræfter at kæmpe mod denne fristelse lykkes det for Odysseus at komme over denne udfordring. Jeg giver min opfattelse af hvad denne historie handler om og om de værdier som vil være værd at havde i sit liv, for ikke at tabe kampen til Sirenen og hendes sang. For ja jeg ser faktisk, at en del mennesker i vort samfund påvirkes af dette begreb

Mennesket har altid jaget lykken, og ofte været villige til at ofre sig selv undervejs for at nå sine mål på den konto. Dette synes der ikke at være noget nyt i og vi kender vel alle en som har ofret sig i forhold til en ide eller opfattelse af livet. Det kan være en selv, eller en i vores omgangskreds, som tage nogle valg i sit liv som på alle måder ville forandre det i en anden retning. Jeg kan kun rose folk for at springe ud i nogle opfattelser og ideer som måske kunne føre til lykke for en selv.

For mig er Sirenens sang en mere destruktiv opfattelse, som fører mennesker i en ødelæggende og negativ retning i vort samfund. En retning hvor de kommer til at opleve smerte og nederlag på bekostning af hvem de er som mennesker, fordi de går på kompromis med deres egne værdier og opfattelser af sig selv. Ikke nok med det, så har det også en pris i forhold til de mennesker de har kær og skulle holde af og værdsætte. Der er ikke noget som er nemt her i livet, men en af de ting som kan havde nogle følger er hvis man tager nogle voldsomme valg som man ikke klar til. Med andre ord, at følge Sirenens sang eller sælge sin sjæl til Djævelen, hvis man skal bruge et lidt mere nyt ord.

For hvis man vælger at følge en tankerække eller en idé hvor der er så mange faldgrupper forbundet dermed. Så kommer ens liv til at gøre ondt og ofte har de følger som har påvirket personen resulteret i en opfattelse at de er et ofre og at verden er ond og kun havde til hensigt at ødelægge dem. Dette er en af de problemer som ofte, men ikke altid følger med, når man som person vælger at kaste sig ud i handlinger.

Ofte ser disse mennesker kun de positive aspekter som fanger dem og glemmer at der er faldgrupper på vej som kan, og vil, påvirke dem. Bare for at nævne et eksempel, så kan man se at programmer som Paradise Hotel giver en tåget drøm om at de personer som melder sig til dette program skulle være de heldige, men stil dig selv det spørgsmål; hvad er chancen og sandsynligheden for at det lige er dig som skulle være den heldige person som vinder og ikke miste at andres respekt for at du deltog i dette program. Jeg har set det inden for mange områder at mennesker kun kan se de lyse sider og ofte ikke vil, eller gider, se i øjnene at der også er nogle andre aspekter af ens valg som ofte kan og vil få følger. Jeg kunne nævne mange andre områder, hvor det handler om hurtig løsning for succes.

Ofte handler det om at man ikke vælger at tænke en ekstra gang over de konsekvenser som måtte komme og de følger der måtte være ved ens valg og handlinger man tager. De mange faldgrupper som er på den vej og at man ofte ikke når særligt lang og kun bliver et kort indslag i tilværelsen som kaldes livet. Det er ofte en god idé at sætte sig ned og kigge på hvilke konsekvenser der måtte være ved ens valg, både de positive og de negative. Kan man klar begge dele, så skal man springe ud i ens handlinger, men hvis man ikke kan, så lav noget andet. For der vil altid være overraskelser ved de valg man tager her i livet.  

Del Sirenens sang