Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ønske, Forhindring og Mål

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ønske, Forhindring og Mål

Skrevet af Lars Rex Mundi

Vi har som mennesker alle nogle ønsker, som vi godt kunne tænke os bliver til virkelighed. Men ofte går det ikke, som vi havde tænkt os. Ofte kan det undre os, at tingene ikke tager den drejning, som vi kunne ønske os i forhold til vores ønsker – hvad end de måtte være. Og ja, jeg har taget mig den frihed og lavet en handleplan, som du kan bruge, som du vil og på den måde, som du synes passer bedst ind i dit liv.

Jeg ved, at vi er forskellige og måske er vi forskellige steder i vores liv. Og det påvirker nogle gange den måde, som vi ser på livet og de muligheder, som vi måtte møde, men der kan også være nogle andre forhold, som påvirker vores muligheder. Jeg anerkender gerne disse forhold, men igen der er altid en mulighed, også selvom det kan være vanskeligt at få øje på, når man står i en svær situation.

En af de ting, som oftest går galt i forhold til de ønsker, man har, handler faktisk om, at man ikke har den rigtige strategi, teknik og faktisk også, at man ikke ønsker at være logisk. Disse tre ting gør ofte, at mennesker ikke er i stand til at nå deres mål. For hvis man ikke er logisk, kan det begrænse en i forhold til ens ønsker, som igen kan føre til nederlag. Ofte opgiver mennesker deres ønsker og drømme på grund af nederlag og gemmer tankerne bort.    

Ofte starter ens ønsker med en enkel idé og udvikler sig til at blive en fast tanke, og herfra vil der som oftest være nogle forhindringer i forhold til at opnå dette mål. Jeg vælger at stille nogle eksempler op, som jeg håber, kan være inspiration for dig som læser. Stifteren af KFC fik mere end 1.000 afslag, og hvis han havde opgivet efter de første 20, ville der ikke være nogle, der ville kende dette produkt i dag. Men også forfatteren til Harry Potter bøgerne J. K. Rowling er et godt eksempel på et menneske, der har brændt for sin idé og ført den ud i virkeligheden.

Få inspiration fra andre - uanset om det er personer i dit netværk, historiske personer, politikere, bøger, musik eller noget andet, bare det giver dig inspiration til at føre dig i mål. Det lyder altid nemt, når det bliver stille op på denne her måde. Men husk på at der ikke er noget, som er nemt her i livet, ellers ville vi alle have det perfekte liv, hvilket de fleste nok langt fra har. Og husk, at selvom resultatet måske ikke lige gav en det ønske, man lige havde i sinde, så er det vigtige den rejse, som man foretager sig, som oftest vil være berigende i sig selv. Det vil ofte være sådan, at du skal lægge en masse energi og tid i dit projekt, for det er sjældent, at folk er kommet sovende til deres mål. Ofte har de været nødt til at bruge en masse tid og energi på det, som ofte har begrænset dem i forhold til andre områder i livet, og det har nogle konsekvenser, men det har alle valg her i livet.  

Som tidligere nævnt har mennesker ofte ikke den rigtige strategi eller teknik, som de møder verden med, og ofte går det galt, fordi den enkelte har en forventning om, at andre skal tilpasse sig personen og ikke omvendt. Da jeg selv startede med at blogge - bare for at komme med et eksempel - satte jeg mig ikke bare ned og forventede at andre skulle følge mig og mine idéer, men jeg indså, at jeg var nødt til at tilpasse mig, og det har gjort, at jeg har fået en mulighed, som jeg måske ellers ikke vil havde fået.

Der kan være mange forhindringer, som gør, at du ikke kan nå dit mål, og derfor er det vigtig, at have i baghovedet, hvilke udfordringer der eventuelt måtte komme, og hvordan du har tænkt dig at reagere på dem. For ikke at tale om de forhindringer, som du ikke har planlagt. Hvordan vil du reagere i forhold til dem? og hvad vil det negative men også det positive udfald være? og kan du klare det? Du kan altid lave en brainstorm enten alene eller med nogle i dit netværk.

Man ved aldrig, hvor man ender, når man starter sin rejse mod sit mål. Men når man står på den anden side og har nået sit mål, så husk at det altid har været oplevelsen værd og har været med til at berige dit liv, og det betyder måske, at du kommer til at gå i en ny retning i forhold til der, hvor du startede, men det kan også være, at du forsætter af samme vej.

 

Del Ønske, Forhindring og Mål