Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Kendte musikere donerer sang til kamp mod omskæring

Af Thomas, 24. januar, 2014

To medlemmer fra det yderst populære og hedengangne band Shu-bi-dua, forsanger Michael Bundesen og guitarist Michael Hardinger, har vederlagsfrit stillet nummeret ”Den lille mands sang” til rådighed for foreningen Intact Denmark, der kæmper mod omskæring af børns kønsdele uanset hvilke religiøse og traditionelle begrundelser, som måttet blive lagt til grund for indgrebet.

Intact Denmark kan nu frit bruge sangen, der oprindeligt blev inkluderet på ”Shu-bi-dua 16” fra 1997, i deres fremtidige kampagner rettet mod omskæringens skadelige virkninger på børn, unge og voksne.

Michael Hardinger fortæller følgende om inspirationen til sanggaven pr. mail fra sit hjem i Las Vegas, Nevada til Folkets Avis:

”For en del år siden indspillede vi med mit gamle band Shu-bi-dua "Den lille mands sang", som handlede om omskæring. Måske ikke det mest populære emne hverken dengang eller nu når man skriver popmusik. De andre var meget imod "den lille mands sang", som egentlig startede i mit hoved ved, at jeg hørte en stand-upper i USA sige: "Jøderne er det mest optimistiske folkefærd på jorden. De klipper et stykke af penis, inden de ved hvor lang, den egentlig bliver.” Men den groteske handling krævede, i min hjerne i det mindste, at der blev sat spotlight på denne mishandling af børn. En ting er, at en voksen og myndig person beslutter sig for at ville fjerne kropsdele, men at skære i en babys kønsorganer fordi Vorherre i det Gamle Testamente beordrede den stakkel Abraham til at gøre det ved sin nyfødte søn er så far out, at jeg frygter, at begge parter havde røget af den forbudne plante i paradisets have.”

Den tidligere guitarist i Shu-bi-dua mener, at politikerne i Danmark må tage affære overfor brugen af omskæring og opfordrer i den forbindelse troende mennesker til en mere kritisk læsning af deres hellige bøger. ”Efter opfindelsen af sæbe er den hygiejniske begrundelse bortfaldet. Jeg anbefaler, at religiøse mennesker læser deres gamle skrifter endnu en gang og sorterer de værste bommerter fra, hygiejnefanatikere besøger den nærmeste Matas og køber en intimsæbe, hvis de ser en rødme i forskindet. Derudover håber jeg, at folketinget vil forbyde tortur og skamfering af alle børn i Danmark,” siger Michael Hardinger.

Forkvinde i Intact Denmark, Lena Nyhus, udtrykker glæde over at kunne anvende det 17 år gamle nummer uden omkostninger og gør samtidig opmærksom på, at der er et stort flertal bag et ønske om forbud mod omskæring.

”Shu-bi-dua er næsten det mest danske, som man kan forestille sig. De formår jo virkelig at behandle vigtige emner med lune. Det er nok derfor, at ”Den lille mands sang” har så stor betydning for vores lille forening. Det er en enorm glæde for os, at Michael Bundesen og Michael Hardinger har givet os tilladelse til at bruge sangen fremover, fordi den dermed bliver et symbol på den opbakning, som vi har fra befolkningen. Man skal ikke glemme, at over 85 procent af befolkningen ønsker et forbud mod omskæring af raske drenge, og det samme gør Lægeforeningen, Børnerådet, Sex og Samfund og mange andre respekterede fagfolk. Vores taknemmelighed overfor Shu-bi-dua, landets dygtige fagfolk og befolkningen kan slet ikke beskrives, nu skal vi bare have politikerne med.”

Andet vers af ”Den lille mands sang” lyder:

”Eksperter hævder mod al sund fornuft

at længde er ej lig med lykke

vi siger til manden med saksen: forduft

vi behøver hvert eneste stykke”

Sangen fra ”Shu-bi-dua 16” slutter med dette vers:

”Så op alle mand - så' det helt op at stå

kæmp for den hud I fortjener

lad kraverne dække de kongeblå

så bli'r de osse lidt pænere”

Albummet, der rummer disse rim og vers, blev i øvrigt Michael Hardingers sidste, før han forlod bandet for at starte sin egen solokarriere. Et af hans bidrag til Shu-bi-duas sangskat er nu endt med at få fornyet politisk relevans og samfundsaktualitet i 2014, og det er han godt tilfreds med.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her