Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Omskæring af børn er uetisk

Uanset hvilken holdning man måtte have til omskæring, vil det til hver en tid være uetisk at tvinge et andet menneske til et unødvendigt kirurgisk indgreb uden individets samtykke. Omskæring er udelukkende et valg en person selv bør have mulighed for at træffe for sit eget liv og legeme når personen har en moden alder til at tage beslutninger om sådanne irreversible indgreb.


Det er ikke omskæring som sådan jeg opponerer imod, hvis en voksen person ønsker at blive omskåret og er indforstået med indgrebets konsekvenser og risici, så er det hans personlige valg for hans egen krop, og han skal selvfølgelig have frihed til, at gøre med sin egen krop hvad han vil.

Det er det påtvungne og unødvendige indgreb på en person der hverken kan eller har givet samtykke, jeg opponerer imod.

Det handler udelukkende om at det er dybt uetisk at udsætte et barn for et unødvendigt indgreb, det ikke har behøvet, ikke har givet samtykke til og skal leve med resten af livet.

Vi må sammen, uanset hvilken holdning til omskæring man har, se i øjnene, at omskæring af en person der ikke selv har valgt det – herunder børn, er uetisk og ikke hører hjemme i det samfund vi lever i hvor individet har ret til at forvalte egen krop.

Man må gøre med sin egen krop hvad man vil – ingen andres!

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn