Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Den kvindelige visdom på kanal 4

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Den kvindelige visdom på kanal 4

Skrevet af Mikkel Boye

Kvindekanalen – kanal 4 – har startet et frisk nyt program på sin sendeflade, kaldet 4 listen – et program med et koncept ikke tidligere set på dansk tv – hvor overskudsleverende, kække og seje danske kvinder bliver placeret i et par stole, hvor de så herefter skal snakke om mænd.

Og Intelligentsiaen er så sandelig rykket ind på den ellers noget hemmelige kanal 4, hvor man bla. bliver præsenteret for kvinders krav til mænd. Det er altid rart med en tjek-liste – især når den er så dejlig konkret og dybsindig.

Programmet forsøger også at bryde tabuer, herunder at 50 % af kvinder har et negativt kropsbillede, og at man i øvrigt aldrig skal date lave mænd. De er lidt lige som Hitler lyder det fra Anne Sophia Hermansen og Anne Sophie Allarp, der her åbenbare en helt særlig form for indsigt i mænd med ”lav højde”.

Jeg forstår dybest set ikke, hvorfor ikke mindst en af dem går ind i politik eller deltager i et Thomas Blachman program med sådan et vid? Men det er naturligvis almen kendt, at ”lave mænd” har en ringere ”erotisk kapital”, hvorfor de blir sure og bitre – lidt lige som det også gælder for kvinder på + 40 år.

Anne Sophia Hermansen, som altid gir utrolig meget af sig selv i medierne, bringer også et andet tabu på banen. Det er vigtigt for kvinder på + 44 år at lave bækkenbundsøvelser og dermed tage sit underliv alvorligt, når man kommer op i alderen og kommoden bliver lidt slap, da man ellers har brug for veludrustet mænd i.f.m. sex. Det er altid dejligt med en stor pik, siger Hermansen - og det kan man jo ikke fortænke hende i. At kunne mærke noget fysisk er ofte en fordel under sex og bidrager væsentlig til oplevelsen.  

Det kommer også frem i programmet, at danske mænd er dårlige i sengen, men her skal man ikke ryge i totterne på kvinderne over sådan en udmelding. De fleste ved vist godt, at der ofte skal to til go sex – i hvert fald hvis man har nydelsesmæssige ambitioner på vegne af hinanden - hvorfor der her er tale om en helt bevidst projicering af egne manglende færdigheder og lidenskab i sengen, hvilket er forfriskende at høre. At også kvinder har et ansvar for kvaliteten af sexakten og den dertilhørende kemi mellem danske mænd og kvinder.

Et program, hvor kvinderne ikke sidder og ynker og klynker på eget køns vegne, og taler mænd ned i samme ombæring, har været længe savnet i det danske medielandskab, som ellers ofte er fyldt med selvhøjtidelige, forkælede og socialt handicappet kvinder – helt væk i egen pubertære selvpromovering. Derfor er 4 listen på kanal 4 et længe ventet nybrud i dansk tv-historie.   

Det er utroligt forfriskende endelige at høre nogle danske kvinder i mediefladen, som sætter sig udover den sædvanlige skolegårds-mobning mellem kønnene og herunder løfter niveauet for dameblads-genren på tv.

Her er i øvrigt listen over kvinders krav til mænd, ifølge kanal 4 og det dertilhørende kvindelige panel. Intelligentsiaen på kanal 4 har talt. 

1. Han skal være trofast
2. Han skal have masser af humor
3. Han skal være intelligent
4. Han skal have styr på sit liv
5. Han skal være god til børn
6. Han skal være højere end mig
7. Han skal være god i sengen
8. Han skal ikke have for meget kropsbehåring
9. Han skal være veludrustet
10. Han skal have mange penge

 

 

 

 

 

Del Den kvindelige visdom på kanal 4