Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse INSOMNIUM: Nordisk mytologi møder progressiv og black metal

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

0

INSOMNIUM: Nordisk mytologi møder progressiv og black metal

Inspireret af mytologien, omhandler den nogle vikinger som tager til en opdigtet ø ud for det nordvestlige Irland, for at finde guld og skatte, før den snarlige vinter rammer. Den er skrevet af sangeren og bassisten Niilo Sevänen for cirka ti år siden, men bliver nu udgivet sammen med Insomnium’s syvende album, som er navngivet præcis efter novellen.

Med god vin og Crimson af Edge of Sanity på anlægget, blev en stormfuld efterårsrehearsal omdrejningspunktet for det nye album Winter’s Gate.  Albummet består af et enkelt track på fyrre minutter, med et mere komplekst indhold. Bandet er kendt for at spille melodisk dødsmetal, men har nu valgt at gå i retning af progressiv og black metal.

På deres seneste album Shadows Of The Dying Sun er blandt andet sangen Lose To Night, som er en yderst melodisk og melankolsk sang, hvilket fint illustrerer kontrasten mellem deres øvrige albums og Winter’s Gate, som udkommer d. 23. september 2016 via Century Media Records.    

Selvom bandet nu spiller nogle andre genrer, er deres karakteristiske, melodiske metal lyd alligevel tilstede. Giv det et lyt og fokusér godt.  

Nu kører albummet for fuld drøn for anden gang, for nu skal der spidses ører, da der er mange lag i nummeret. Der er mange forskellige passager, der har en tendens til at være lidt for langtrukne og uden altid at have en glidende overgang, men det er et ellers spændende track.

BEMÆRK! De tre stjerner er baseret på albummet, ikke bogen.  

Trackliste:

Standard Winter’s Gate 00:40:02

Artbook Bonus Disc : Winter’s Gate audio book  00:41:46

Band medlemmer:  

Niilo Sevänen – sanger og bassist

Markus Vanhala - guitarist

Ville Friman – guitarist og sanger

Markus Hirvonen - trommespiller

 

  

 

 

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Personer: 
Insomnium
Emner: 
kultur
Del INSOMNIUM: Nordisk mytologi møder progressiv og black metal