Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Det bliver mere acceptabelt at låne penge

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Det bliver mere acceptabelt at låne penge

Mange unge i dag går ikke på kompromis med kvaliteten af deres køb. De vil ikke stå tilbage for venner, og vil derfor bare det sidste nye og de bedste mærker. Det er ligesom blevet mere acceptabelt for unge at låne penge til forbrug og muligheden for at tage et hurtigt forbrugslån, er bare blevet betydeligt lettere. Unge mennesker optager forbrugslån i større og større grad i dag for at opretholde en hvis levestandard, som tiderne er gælder det i større og større grad om at iscenesætte sig selv og vise sine omgivelser at man har det perfekte liv. Vi er blevet mere narcissistiske og behovet for anerkendelse er større end nogensinde før.

Der er mange måder, der kan gribes ind på og frem for alt er det vigtigt, at det sker på et tidligt tidspunkt. Ifølge Experian, som står bag registret over dårlige betalere (RKI) er antallet af unge mellem 18 og 20 år, som er registreret i RKI dalet med 6,5% fra 2011-2014, men til gengæld skylder de så bare mere.

Polariseringen begynder allerede tidligt i skolen. I en undersøgelse har man fundet ud af, at folkeskoleelever, der starter op med at få lave karakterer i dansk og matematik har 38% større sandsynlighed for at lande blandt den dårligste tiendedel i gymnasiet. Det er først nu, hvor den nye folkeskolereform er indført, at man har mere fokus på, at man skal gribe ind tidligt og have mere fokus på de svage elever, der kommer fra ressourcesvage familier og dermed forsøge at nedbryde den sociale arv på et meget tidligt tidspunkt.

Med det mobile internet på vores telefoner er det gjort endnu lettere for unge mennesker at optage lån og lige så snart du er over 18 år er du samtidig i besiddelse af et NemID, som er det eneste du behøver for at godkende din låneansøgning.

Se mere her og her om ungdommen og hvad der kan gøres.