Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ski-destination i særklasse: Skituren går til Banff i Canada

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Ski-destination i særklasse: Skituren går til Banff i Canada

Redaktionen på Folkets Avis
Annonce

Kommercielt

Nu skal vinterens skiferie snart planlægges og bestilles. Hvor går turen til denne gang? Har du efterhånden prøvet kræfter med de fleste europæiske pister, så tag et kig på mulighederne over there, hvor Banff i Canada er en meget populær destination.

Banff i Canada har noget, som du ikke finder mange andre steder. Det ene er champagnepudder – puddersne, der er tør som den mousserende livseliksir. Det andet er sceneriet – det bjergrige område, som er en del af the Rocky Mountains, er en betagende kulisse at stå på ski i.

Med i alt 268 kilometer pister er der nok at få tiden til at gå med på skiferien i Banff. Selve byen ligger cirka 1.630 meter over havets overflade og byder på mange gode hoteller tæt på centrum.

Banff: Et smørhul for skielskere

Banff ligger i et smørhul mellem tre gode skisportssteder: Mount Norquay, Sunshine Village og Lake Louise i den canadiske delstat Alberta. Rejser du eksempelvis med den erfarne arrangør Danski, gælder dit liftkort til alle tre steder, som er nemme at komme til med skibusser og shuttlebusser direkte fra Banff.

Uanset om du er begynder eller øvet, finder du nogle rigtig gode pister og udfordrende nedfarter i denne del af the Rocky Mountains, som strækker sig over hele 4.800 kilometer fra den canadiske delstat British Colombia i nord til den amerikanske delstat New Mexico i syd.

Der er mange fordele ved en skiferie i Canada. Den høje snegaranti er en ting. De lækre faciliteter er en anden. Og så er der de lokale; canadierne er meget imødekommende og meget nemme at tale med.