Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvorfor kan du ikke klare en afvisning, Kvinde!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Hvorfor kan du ikke klare en afvisning, Kvinde!

Skrevet af Lars Rex Mundi

 ”Hvorfor har du slette mig fra Facebook?”

Det var som om hun mente at hun skulle havde en forklaring på hvorfor jeg havde truffet dette valg. Det som undrer mig mest, er nok at selv samme kvinde ikke selv syntes at spille efter samme regler.

Jeg havde oplevet at min kontakt til denne kvinde byggede på ligegyldig kontakt og så havde jeg havde oplevet, at hun ofte ikke ville svare, eller kun svarede når det var til hendes fordel. Det var ud fra dette at jeg valgte hende fra.

Jeg mente ikke at denne kontakt havde noget at bidrage med.

Jeg valgte at svare på dette spørgsmål selvom det normalt ikke er noget jeg gider at bruge min tid eller energi på. Jeg tænkte at der måske ville komme en form for forståelse ud af det.  Dog kunne jeg faktisk have sagt til mig selv, at hun ville reagere på et følelsesniveau.

Jeg nævnte, at når hun fremover ville kontakte andre, ville det være en god ide at skrive ”jeg undrer mig” eller ”hvordan kan det være at du har slettet mig fra Facebook?” i stedet for at bruge ”hvorfor” medmindre hun ønsker en konflikt.

Ofte kan den måde, man stiller sit spørgsmål på, påvirke andre i forskellige retninger.

Herefter forklarede jeg, hvad der lå til grund for mit valg, at jeg ikke mente at personen havde de værdier jeg søgte i et venskab, og derfor havde valgt personen fra og ønskede personen held og lykke med personens virke.

Kvinden valgte at svare på min besked. Hun mente at fordi jeg havde valgt hende fra og ikke ønskede at hun skulle være en del af mit liv, var jeg bitter, vred, psykopat og en del andre ting. Det står hende frit for at mene hvad hun vil om mig, men hun bekræftede mig bare i min opfattelse.

Og det er faktisk ikke første gang, jeg oplever, at kvinder er særdeles dårlige til at håndter disse situationer.

Mange kvinder er lige så dårlige som mange mænd til at håndtere disse situationer. Situationer hvor man bliver klippet fra. Om det så er en date, et venskab eller hvad det måtte handle om. For ja, det er aldrig rart, men dog en del af livet.

Ofte er det som om at kvinder selv synes, at deres måde at reagere på er socialt acceptabel, når de kom op i et følermæssig felt og bliver grebet af en speciel stemning. Hvis mænd havde reageret på denne her måde, ville de havde fået af vide de bare skulle mande sig op og prøve at være voksne. Det virker ikke som om denne opfattelse deles af kvinder.

En anden ting man ofte kan undre sig over er, at kvinder altid synes at ville havde det sidste ord at sige i enhver situation, også selv om udfaldet kommer til at sætte dem i en situation hvor personen kommer til at fremstår som en tosse.

Det ville være interessant hvis kvinder for en gang skyld kunne acceptere et nederlag, eller måske komme op med en undskyldning. I stedet for,  som det ofte er, at hænge så fast i deres stolthed fordi de ikke kan eller vil se nederlag i øjnene.

For hvis man lader sin stolthed stå i vejen, kommer man ofte som menneske ikke til at udvikle sig og man vil ofte begå de samme fejltagelser og få de samme oplevelser igen og igen.

Ofte er det som om at mange kvinder har nemmere ved at pege fingre ad andres fejl end at stoppe op og kigge indad. Måske ville de så få nogle andre oplevelser. For når man første gør op med sin egen stolthed, er man i stand til at udvikle sig til at blive et menneske der vil kunne klar flere situation og som får flere success oplevelser – men igen, det er ens eget valg.

Del Hvorfor kan du ikke klare en afvisning, Kvinde!