Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Er dit trægulv klar til vinteren?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Er dit trægulv klar til vinteren?

BOLIG: Vinterhalvåret slider på dine trægulve. Især i nybyggede huse er der stor risiko for, at gulvbrædderne ødelægges. I et nyt hus er der nemlig så godt isoleret, at indeklimaet hurtigt bliver for tørt, hvilket kan resultere i, at gulvet flækker eller revner.

Om vinteren vælger mange at skrue op for varmen, og det er her, der for alvor opstår et problem. Luften kan nemlig blive for tør til trægulvet. I sidste ende kan det medføre, at gulvene bøjer op i siderne, og der opstår sprækker i selve brædderne. Sker det, er gulvet ødelagt.

Ovenstående scenarie er faktisk slet ikke urealistisk. Mange nybyggede huse er så godt isolerede, at luften hurtigt bliver for tør, hvilket kan ødelægge gulvene. Problemet er størst, hvis der er lange perioder med frost udenfor. Emhætter, færre blomster i folks hjem samt ventilationsanlæg er desuden blandt synderne, når det kommer til lav luftfugtighed.

Vil du undgå at ødelægge dit gulv, så kan du sætte dit ventilationsanlæg på mellem 35 — 65 procent luftfugtighed. Sørg for, at der er masser af planter i stuen. Køb eventuelt en luftfugter, der kan holde dit gulv ’fugtigt’ vinteren over. De fås i de fleste større byggemarkeder.

3 gode råd til at passe på trægulvet

  1. Brug en måtte: Ud over den tørre luft, så er småsten, jord, sjap og andre ting, du slæber med dig indenfor, en af de største syndere, når det kommer til slidte trægulve. Selvom gulvafslibning er relativt billigt, så er det nemmere at købe en måtte, der kan forhindre skidt i at komme længere end til hoveddøren.
  2. Gulvvarmen må ikke være for høj: Har du gulvvarme, så er det vigtigt, at overfladetemperaturen aldrig overstiger 27 grader. Det kan nemlig påføre skader i gulvets konstruktion.
  3. Sørg for, at der er et sundt indeklima i din bolig: Hvis der er for store udsving i temperaturen i din bolig, så kan det gå ud over gulvet. Luftfugtigheden skal helst være på mellem 35 — 65 procent, hvis stuetemperaturen er normal. Dette er især vigtigt i nye huse, hvor der er lagt nyt gulv.
Del Er dit trægulv klar til vinteren?