Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Frivilligt arbejde i udlandet hitter hos de unge

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Frivilligt arbejde i udlandet hitter hos de unge

Verden er blevet utroligt meget mindre i de seneste år, og vi er i denne del af planeten blevet meget opmærksomme på, at der er andre i verden, der ikke har helt de samme muligheder som os selv. Måske er det derfor, at flere og flere – specielt unge mennesker – vælger at arbejde frivilligt i udlandet.

Frivilligt arbejde i udlandet er en moderne dannelsesrejse

Man hører ofte den lidt ældre generation tale om, at de unge ikke ved hvor godt de har det, og hvor meget hårdere det var, at være barn dengang farfar var dreng. Men selvom teknologien har været med til at gøre en hel masse ting nemmere, så har den også åbnet panoramavinduer mod den tredje verden, hvor store dele af befolkningen ville ønske, at de havde en ligeså ”let” hverdag som farfar havde det i sin ungdom.

I Afrika f.eks. er der mange børn, der ender på børnehjem, fordi mor og far ikke kan tage sig af dem. Og i modsætning til hvordan verden så ud for 50 år siden, er den i dag meget mere globaliseret, og vi har i vesten for alvor fået øjnene op for, hvor skidt det i virkeligheden står til i de fattigste lande og regioner i verden.

Derfor vælger mange unge, at tage et ophold med frivilligt arbejde i udlandet, med henblik på, at gøre en forskel for nogle, der har det markant sværere i livet end både de selv – og end deres bedsteforældre havde det.
Man kan tale om en moderne dannelsesrejse, hvor den frivillige tager ud og opdager grene af livet, som ikke burde være hverdag for nogen, men desværre er det for en masse. Her kan man så få udvidet sine horisonter og – formentlig – få oplevelser i rygsækken, der kan styrke dem i fremtiden og gøre hverdagen i Danmark en smule mere overkommelig og mindre uretfærdig i de unges øjne.

Frivilligt arbejde er frivilligt

Det lyder måske fjollet, men det er vigtigt at huske på, at frivilligt arbejde er frivilligt. Det vil sige, at man som arbejder ikke modtager løn for sit arbejde, og at det i øvrigt ikke er helt gratis, at komme afsted. Som frivillig i udlandet betaler man selv for sit ophold, men til gengæld sørger den pågældende organisation så for, at der er styr på detaljerne, så du ikke pludselig står med hatten i hånden og ikke ved hvilken vej, du skal gå.

Men fordi opholdet er frivilligt, er det også fuldstændig op til dig selv, hvad du gerne vil beskæftige dig med på turen. Du kan ikke vælge og vrage fra dag til dag, men inden afrejse har du truffet et valg i forhold til hvilken type arbejde, du gerne vil deltage i.

Et ophold med frivilligt arbejde i udlandet strækker sig typisk over nogle måneder. Ofte et halvt års tid, så man rent faktisk kan være med til at gøre en forskel for de lokale. Men dermed skal man også være indstillet på at kunne dedikere tiden til det, og have nok midler på kontoen til at kunne finansiere og realisere sit ophold.

Del Frivilligt arbejde i udlandet hitter hos de unge