Primære faneblade

Børnetøjet forsvinder fra daginstitutionerne og skolerne

Annonce

Kommercielt

Daginstitutionerne er fyldt med glemt børnetøj, og har ofte flere kasser stående fremme, med glemt tøj liggende i, som forældrene kan rode igennem efter glemte sager. Tøj som der ikke er skrevet navn i. Analysebureauet Webpol har i denne forbindelse udarbejdet en analyse, som viser at alle danske børnefamilier tilsammen mister tøj for 452 millioner kroner om året. Dette tal svarer til, at hver familie i gennemsnit mister børnetøj for 585 kroner om året. Det er primært i daginstitutionerne at tøjet glemmes, men også på skoler og til børnenes fritidsaktiviteter.

Kom det glemte tøj til livs

Ifølge analysen fra Webpol er det kun cirka hver anden danske familie, som mærker deres børns tøj med navn og telefonnummer. Hvis flere familier begyndte at notere barnets navn i tøjet, ville det ikke kun være nemmere, når Mor og Far henter barnet i institutionen – det ville også gøre arbejdet lettere for - især vuggestue personalet, som bruger meget tid på at holde styr på børnenes tøj.

Der findes flere muligheder, til at holde styr på børnenes tøj. Mange familier benytter sig af strygemærker til tøj, hvilket er en nem og hurtig måde at få markeret navn og telefonnummer i tøjet.

Fordelen er, at strygemærkerne er nemme at have med at gøre, da de blot skal stryges ind i tøjet. Strygemærkerne kan benyttes på alle typer af tekstil, og kan desuden designes og tilpasses efter eget ønsket. Det kunne for eksempel være nemt for barnet i vuggestuen, at genkende sit eget tøj, hvis der fremgik en lille figur i form af en sol eller en hund i strygemærket. Er børnene medlem af en sportsklub, kan man tilmed få et lille klublogo, sammen med navn og telefonnummer, ind i strygemærket.

Der findes også andre muligheder for at få sat navn og telefonnummer i børnenes tøj. I stedet for at bruge strygemærker, er det ligeså nemt og enkelt at gøre brug af en tekstil tusch. En tekstil tusch er ligesom strygemærkerne et holdbart valg og er nem lige at hive frem fra skuffen, når der skal skrives navn i tøjet.

Hverken strygemærker eller tekstiltuschen virker dog ikke i sko, støvler eller sutsko. Skulle udfordringer derfor være, at børnenes sko forsvinder i dagsinstitutionerne eller på skolen, så er navne-klistermærker en mulighed, for at markere navn og telefonnummer i fodtøjet.

Ovennævnte analyse som Webpol har udarbejdet, er baseret på svar fra 1022 personer. Alle de medvirkende har børn i alderen fra 0-15 år, og kun 49 % af disse har svaret, at de markerer deres børns tøj med navn og telefonnummer. Til trods for at beløbet på 452 millioner for mistet børnetøj er stort, bruger de danske børnefamilier også en væsentlig del af de økonomiske ressourcer på at købe nyt tøj til deres små poder. Ifølge analysen bruger hele 26 % af alle danske børnefamilier mellem 5.000 og 10.000 kroner på børnetøj om året. Det svarer derfor til, at ca. 7,5 % af deres samlede forbrug på børnetøj, vil forsvinde i børnehaven, til fritidsaktiviteterne eller i skolen.

annonce
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x