Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

316

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Vælg det rigtige hjælpemiddel og bliv mere aktiv

Hvert år bliver der bevilget 72.000 rollatorer i Danmark, hvoraf 95 % af alle brugerne med rollator er over 65 år. Mange ældre oplever ensomhed, når fysikken begynder at svigte. Det er tilmed velkendt, at jo mere inaktive vi er – unge som ældre, des mere forringes vores velvære og ikke mindst vores helbred. Derfor vælger mange ældre at investere i hjælpemidler, for at få bevægelsesfriheden tilbage. Udvalget af hjælpemidler er stort, hvorfor det kan virke uoverskueligt, at finde ud af hvilket der passer til hvilket behov. Lige så vel, som der findes mange forskellige sko til mange forskellige lejligheder – findes der på samme måde mange forskellige rollatorer til mange forskellige anledninger.

Hvor skal man starte, når valget skal tages, omkring hvilken rollator der passer bedst? Først og fremmest er det en god idé, at gøre sig tanker om hvor rollatoren skal bruges, samt hvilke behov man har i dagligdagen. Er der behov for en udendørs rollator eller en indendørs rollator, og hvis rollatoren er til udendørs brug, skal det i så fald udelukkende være til at få støtte og sikkerhed, eller er der behov for at bruge den til at handle ind? I så fald er det en god ide at kigge efter en rollator med en kurv.

Alt efter fysisk formået, skal der også overvejes, hvorvidt man ønsker at kunne sidde ned på rollatoren – dette kunne eventuelt være relevant, såfremt man ikke kan gå så langt af gangen.

Finansiering af hjælpemidler

En ting er at tage et valg omkring, hvilken rollator der opfylder kravene efter den enkeltes behov. Ligeledes er det værd at overveje, hvordan hjælpemidlet skal finansieres. Et hjælpemiddel, som en rollator, kan være en større investering – men om ikke andet er det en vigtig investering at gøre sig, når fysikken ikke længere er til at bevæge sig rundt, på samme måde som det var muligt tidligere. Gangbesvær er derfor en af grundende til at ældre, kan gå hen og blive ensomme. Det er ganske vist muligt at søge om kommunal støtte til hjælpemidler, dette betyder dog ikke at en rollator behøver at være gratis. I forbindelse med at en rollator skal vælges, er der flere valg at træffe i forbindelse med alle de muligheder og tilvalg, som en rollator kan suppleres med. Alle disse tilvalg foregår som egenbetaling, hvorfor det godt kan forventes, at skulle punge lidt ud af egen lomme.
 

Undgå at gå helt i stå

Som gangbesværet behøver det ikke at betyde, at man skal have færre oplevelser. For mange er oplevelser og eventyr lig med livskvalitet, og det kan derfor være en god idé at overveje et hjælpemiddel, som kan tages med på ferien. Dog er det værd at betragte, hvis man skal rejse udenlandsk, at det er de færreste lande i blandt andet i Sydeuropa, som har de samme handicapvenlige forhold, som vi har i Danmark. Rejser man som gangbesværet, er der derfor ekstra god grund til, at investere i det helt rette hjælpemiddel.

Kommercielt

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper