Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Gensidig forsørgerpligt er afledemanøvre for større problemer

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Gensidig forsørgerpligt er afledemanøvre for større problemer

Skrevet af Gunnar Langemark

Er statens lakajer ved at forføre folket til at rette sin vrede mod de svageste grupper i samfundet i stedet for mod statens voksende magtmisbrug?

Ronny er parkeret på kontanthjælp - med ADHD og panikangst - og ingen chance for job, Det er en bevidst og veldokumenteret strategi fra det offentliges side at holde syge borgere på kontanthjælp, da det er billigere og da man ikke sådan kan fjerne varige ydelser fra folk. Både lovgivninger og vejledninger til kommunerne har været kørt på plads igennem mere end 5 år.

(Læs mere hos Arno Kruse fra Enhedslisten: http://www.svendborgsnetavis.d...).

Men nu har statens lakajer så udtænkt at Mie skal betale kontanthjælpen. For hun flyttede sammen med ham for et halvt år siden. (http://www.avisen.dk/mie-naegt...). Det perfekte tryllenummer - som sparer staten for mange penge. Og så er alt jo såre godt, ikke?

Nej. Du og jeg HAR allerede betalt vores skat for at Ronny kan få hjælp når han er syg (det er i hvert fald påstanden fra stats-systemets side). Men det offentlige vil hellere bruge pengene på at ansætte flere mellemledere - og kontrollere borgerne.

Men han kan vel tage et job og klare sig selv? Det kan da ikke være meningen at vi skal tvinges til at forsørge ham? Sådan vil nogle sige.

I gamle dage kunne en mand som Ronny måske have klaret sig med et af de små lavtbetalte jobs som gårdmand eller lignende. Men i dag findes den slags jobs ikke. De er for det første presset ud af den teknologiske udvikling, og for det andet presset ud af høje lønkrav og af høje skatter og afgifter, som især rammer de små indtægter. Jeg tænker på moms og afgifter på vand, varme, el osv. Ting som de færreste kan undvære, og som derfor betyder beskatning allerede når du tjener 0 kroner.

Så hvis Ronny skulle forsørge sig selv, så skulle han først tjene nok til at betale skatter og afgifter til at forsørge statslakajerne, der i stigende tal flokkes om Sheriffen af Nottingham. Så selv hvis Ronny kunne klare et deltidsjob, så ville han ikke kunne tjene nok til også at forsørge sig selv. Han er dermed dømt ude. Og nu dømmes hans kæreste også ude. Hun skal nemlig forsørge ham – 100 procent - fordi statssystemerne har sørget for, at han ikke kan røre sig af flækken. Skakmat, hedder det vist.

Sådan gør man folket til slaver af det offentlige. Man sætter dem i en klemme, som der ingen vej ud af er. Og statens Agitprop maskine har endda formået at udnytte den liberalistiske bølge i befolkningen (jo - jeg er selv en del af den) - til at få det til at se ud som om det var Ronny og Mie, der var skurkene.

Mennesker som Ronny betaler prisen for, at den statselskende venstrefløj - fra EL til Konservative - har valgt at fortsætte maskepien og opføre en forestilling om, at vi har et velfungerende socialt system, hvor man kan få hjælp hvis man har brug for det. Men velfærdsstaten som vi kendte den, eksisterer ikke længere. Den er blevet til et kontrolsystem. Et kontrolsystem som bruges til at holde styr på borgerne og kræve af dem, at de forsørger den offentlige sektors hundredetusinder af overflødige kontrollører og administratorer - der kræver total indsigt og totalt overblik over selv dit mest private privatliv.

Søger du den mindste hjælp hos kommunen, vil du risikere at hver eneste sten i dit privatliv vendes for at se, om der er den mindste basis for at forsøge med et afslag på hjælp. I stedet for at skynde sig at hjælpe en borger i midlertidig nød videre, bruges kræfterne på at mistænkeliggøre og føre lange sager. Sager, der ikke løser problemer, men derimod skaber flere problemer, samtidig med at de holder de ansatte beskæftigede. Og magthaverne spiller bevidst på, at den lille grimme misundelse kan bruges til at rette vreden mod Mie og Ronny, som jo "selv har valgt at bo sammen”.

Det sjove er, at hvis den ene part af et gift par nægtede at forsørge den anden - så ville der jo aldrig blive tale om at det offentlige udbetalte kontanthjælp til den anden, og inddrev pengene ved inkasso hos "nægteren". Det offentlige ville sige: Det er ikke vores bord. Så der er ikke engang tale om at sidestille samlevende med gifte.

Vi maser de mennesker der ikke har energien og ressourcerne til at kæmpe. Og det er jo lige præcis når man er syg og ikke KAN, at man har brug for hjælp. Men man mødes af en mur af kontrol, mistro og nedværdigende behandling.

Spillet om regningen er blevet et spil Sorteper. Ingen vil sidde med sorteper. Og derfor er der folk, som vælger den lette vej og stiller sig på den stærkestes side. Hvilket i dette tilfælde vil sige stat og kommune. Så siger de "selvfølgelig skal man da forsørge sin kæreste". Hvilket jo også tilsyneladende og overfladisk set er ganske fornuftigt. Men konsekvenserne har de ikke gennemtænkt. For de støtter en mekanisme, som vil styrke staten og svække velfærden. Det vil sige, at dine skattekroner ikke engang går til et velfærdssystem - men til et statsligt kontrolsystem. Den offentlige sektor er blevet sin egen årsag og sit eget formål.

Og standen af offentligt ansatte kontrollører - vokser bare.

Del Gensidig forsørgerpligt er afledemanøvre for større problemer