Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Fri os fra REDOX

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Fri os fra REDOX

Skrevet af Lennart Kiil

Medlemmer af redaktion og bestyrelse på Folkets Avis har været udsat for overvågning og chikane fra selvbestaltet politi på venstrefløjen.

Det er Redox, et såkaldt researchkollektiv på den yderste venstrefløj, der har leget hemmeligt politi og overvåget mennesker tilknyttet dette organ. Tilsyneladende i mindst et år - og måske længere tid.

Denne hemmelige overvågning med tilhørende "foto-dokumentation" er der, til mange menneskers store bifald, kommet en løgnagtig artikel ud af på hjemmesiden redox.dk. Artiklen forsøger på ubehjælpelig facon at binde individer fra Folkets Avis sammen med forskellige andre fjendebilleder og konstruere forbindelser, hvor der ingen er.

Hvad kan meningen være med sådan en øvelse? Måske håber man, at gøre os til et "legitimt" mål for de voldelige overgreb, den yderste ventrefløj er blevet kendt for gennem de senere år. Mere sandsynligt er det, at man ønsker at blakke vores ry og generelt mistænkeliggøre og dæmonisere.

Ingen bør udsættes for vold eller bagvaskelse på grund af deres holdninger. Og i øvrigt er det billede, Redox forsøger at tegne af os, helt igennem forfejlet og uden hold i virkeligheden. Der er ikke hold i de beskyldninger, Redox retter imod os.

Redox tegner et billede af Folkets Avis som et medie drevet af en flok ekstreme "anti-muslimer" og "anti-feminister". Der bliver virkeligt malet med de brede pensler. Redox vil gerne sætte os i bås med "de onde" langt ude på højrefløjen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at et medlem af vores redaktion er kritisk over for statsfeminismen i form af kvoter i virksomhedsbestyrelser, barselstvang, forrang for kvinder på universiteter, etc.

MEN det betyder ikke, at Folkets Avis er "anti-feministisk". Faktisk er formanden for bestyrelsen på Folkets Avis, en anerkendt feminist og medforfatter til den legendariske bog Kvinde, kend din krop.

Anklagen, om at vi skulle være "anti-muslimer", har heller ikke noget på sig. I forhold til vores størrelse er vi måske den danske avis med flest "etniske" skribenter.

Har man realitetssansen lidt i behold, er det meget svært at tage Redox' angreb alvorligt. Og uanset hvad vil vi forbeholde os retten til at være kritiske over for både statsfeminismen og andre ideologier, uden at vi af den grund skal overvåges og chikaneres for det.

Urimelige Redox

Allerede inden Redox offentliggjorde artiklen, havde et medlem af vores redaktion givet svar til researchkollektivet, der totalt pillede det billede, de ønskede at tegne, fra hinanden. Men i stedet for at tage konsekvensen og ændre vinklen på artiklen, udelod Redox simpelthen kendsgerningerne og de indvendinger, vi kom med.

Folkets Avis har en bred base af individer med forskellige interesser i både redaktion og bestyrelse. Og vi går til mange møder med mange forskellige mennesker. Nogle muligvis venstreorienterede, andre muligvis højreorienterede - langt de fleste af møderne handler slet ikke om politik!

Vi kan ikke genkende det besynderlige og begrænsende billede, Redox forsøger at tegne af os.

Vi tager skarpt afstand fra Redox' metoder - både omkring at liste rundt og tage billeder af folk og overvåge dem, uden de har kendskab til det, og til deres ekstremt selektive måde at behandle kendsgerninger på, der gør, at de aldrig vil kunne nuancere eller opgive den opfattelse af os, de selv på forhånd har besluttet sig for, er den sande.

Afslutningsvist vil vi bemærke, at i et åbent samfund render borgerne ikke rundt og overvåger hinanden. Så måske skylder vi, trods alt, Redox en lille tak for at minde os om, hvordan Danmark ville se ud, hvis det var den yderste venstrefløj, der sad på magten.

Redaktion og bestyrelse på Folkets Avis.

Del Fri os fra REDOX