Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

310

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Papegøjer i varmeskab

Antal

3.35

Birgitte Maria Smidts Papegøjer i varmeskab giver - på dagbogsform - en god skildring af det atomiserede storbymenneske. Bogens hovedperson og fortæller, Yanis, flanerer formålsløst rundt i København med en række kvindebekendtskaber som eneste pejlemærker.

Yanis arbejder i bogbranchen og det giver ham mulighed for at rejse en del rundt i verden. Han beskrivelser af disse rejser cementerer billedet af ham som en fortabt kosmopolit, der har mistet jordforbindelsen. Yanis mangler et kald i tilværelsen. Hans arbejde er bare et job.

Han skriver lidt om at skrive en bog, men det bliver aldrig rigtigt til noget, og alt bliver til en slags overspringshandlinger. Hans forhold til familien virker mangelfuldt. Det eneste holdepunkt er en fortsat grublen over en eks-kæreste, som han ikke kan finde igen.

Danser efter kvindernes pibe

Fortællerens tanker drejer sig meget om sex, men selv her er han ofte vurderende og betragtende - selv midt under akten. Yanis er efterhånden blevet et rent tænkende væsen, og det forhindrer ham i at komme i kontakt med andre for alvor. Han er fanget i limbo.

Uden holdepunkter og retning i livet kommer Yanis til at underleve på kvindernes præmisser. Det manglende kald, og den manglende selvdisciplin kombineret med sædernes forfald gør ham til et let offer for meningsløsheden.

Desværre bliver Yanis' oprør mod kvindernes ret relativistiske måde at definere det gode liv på meget infantilt. I stedet for at sætte verden på plads, giver han sig i kast med at reducere kvinden til krop.

Papegøjer i varmeskab fungerer godt som diagnose på en ganske udbredt retningsløshed, som sikkert vil vække sørgmodig og melankolsk genkendelse hos mange så småt aldrende bohemer i de større byer.

De fleste mænd finder sig ikke tilrette i et snaksomt caffe latte liv, og de bliver spændende at følge udviklingen i de kommende år. Papegøjer i varmeskab er et tidsbillede. Interessant fordi den fastholder en epoke, der er på vej mod sin ende.

Seneste ændring: 
13/02/2019 - 14:21
Typer: 
Emner: 

Del eller citer med linket her

AddToAny
MediaCreeper