Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Den næste anti-Trump march er arrangeret af en terrorist

Foto: Michael Vadon
Donald Trump. Foto: Michael Vadon

De progressive kræfter er ved at arrangere den næste anti-Trump demonstration, som skal efterfølge den første “kvinde march” der blev afholdt den 21 januar, hvor de fik luftet deres lyserøde “pussy hatte”.

Den kommende manifestation er planlagt til den 8 marts og bliver ligeledes en kvindemarch. Denne gang har arrangørerne i tankerne at lave en "generalstrejke" – også kaldet "The day without a Woman". 

I et manifest offentliggjort i The Guardian den 6. Februar, opfordrer lederne bag bevægelsen til en ny bølge af militant feministisk kamp.

Dokumentet er med-forfattet af bl.a. Rasmea Yousef Odeh, som er en dømt terrorist:

Odeh blev dømt i 1970 for sin rolle i to terrorbombninger i Israel, som kostede to mennesker livet. Hun tilbragte 10 år i fængsel og formåede derefter at blive en amerikansk statsborger i 2004 ved at lyve om sin fortid, men blev efterfølgende dømt i 2014 for at afgive forkerte oplysninger ved sin ansøgning om US statsborgerskab.

Men hun har for nyligt vundet retten til en ny retssag, ved at hævde at hun var blevet ramt af PTSD på det tidspunkt, hun løj i sin ansøgning.

En anden medforfatter, Angela Davis, er kommunistisk professor og mangeårig tilhænger af Black Panthers. Davis er bedst kendt for at blive frikendt i en retssag i 1972, efter hun købte tre pistoler, som blev anvendt i et skyderi i en retssal, hvor en dommer blev dræbt. Hun fejrede frikendelsen ved at tage på ferie til Cuba.

Ifølge manifestet fra The Guardian, så bør kvinder bruge deres dag på at blokerer veje, broer og pladser, samt bl.a. afholde sig fra husarbejde og sexarbejde, og boykotte pro-Trump virksomheder.

Og enhver kvinde bør bære rødt i solidaritet.

Hollywood har allerede meldt deres støtte, hvor Hollywood-stjernerne Debra Messing og Sarah Silverman har tweeted beskederne “RESISTANCE WORKS” og “WAKE UP & JOIN THE RESISTANCE. ONCE THE MILITARY IS W US FASCISTS GET OVERTHROWN. MAD KING & HIS HANDLERS GO BYE BYE.”

Kilder:
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/feb/06/women-strike-trump-resistance-power

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil