Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Den næste anti-Trump march er arrangeret af en terrorist

Foto: Michael Vadon
Donald Trump. Foto: Michael Vadon
Debatindlæg
Åben

Gratis

De progressive kræfter er ved at arrangere den næste anti-Trump demonstration, som skal efterfølge den første “kvinde march” der blev afholdt den 21 januar, hvor de fik luftet deres lyserøde “pussy hatte”.

Den kommende manifestation er planlagt til den 8 marts og bliver ligeledes en kvindemarch. Denne gang har arrangørerne i tankerne at lave en "generalstrejke" – også kaldet "The day without a Woman". 

I et manifest offentliggjort i The Guardian den 6. Februar, opfordrer lederne bag bevægelsen til en ny bølge af militant feministisk kamp.

Dokumentet er med-forfattet af bl.a. Rasmea Yousef Odeh, som er en dømt terrorist:

Odeh blev dømt i 1970 for sin rolle i to terrorbombninger i Israel, som kostede to mennesker livet. Hun tilbragte 10 år i fængsel og formåede derefter at blive en amerikansk statsborger i 2004 ved at lyve om sin fortid, men blev efterfølgende dømt i 2014 for at afgive forkerte oplysninger ved sin ansøgning om US statsborgerskab.

Men hun har for nyligt vundet retten til en ny retssag, ved at hævde at hun var blevet ramt af PTSD på det tidspunkt, hun løj i sin ansøgning.

En anden medforfatter, Angela Davis, er kommunistisk professor og mangeårig tilhænger af Black Panthers. Davis er bedst kendt for at blive frikendt i en retssag i 1972, efter hun købte tre pistoler, som blev anvendt i et skyderi i en retssal, hvor en dommer blev dræbt. Hun fejrede frikendelsen ved at tage på ferie til Cuba.

Ifølge manifestet fra The Guardian, så bør kvinder bruge deres dag på at blokerer veje, broer og pladser, samt bl.a. afholde sig fra husarbejde og sexarbejde, og boykotte pro-Trump virksomheder.

Og enhver kvinde bør bære rødt i solidaritet.

Hollywood har allerede meldt deres støtte, hvor Hollywood-stjernerne Debra Messing og Sarah Silverman har tweeted beskederne “RESISTANCE WORKS” og “WAKE UP & JOIN THE RESISTANCE. ONCE THE MILITARY IS W US FASCISTS GET OVERTHROWN. MAD KING & HIS HANDLERS GO BYE BYE.”

Kilder:
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/feb/06/women-strike-trump-resistance-power

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper