Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS

EU-parlamentet indfører “stop knap” som stopper og sletter “xenofobiske” og “racistiske” taler

Officielt har det ellers indtil for nyligt "kun" været dagens orden i Europaparlamentet, at Regel 165 af parlamentets forretningsorden tillader at standse en direkte udsendelse i tilfælde af ærekrænkende, racistisk, fremmedfjendsk sprog eller adfærd fra et medlem.

Den maksimale bøde for denne overtrædelse er omkring 9000 €.

Men en ny regel, som ikke er blevet offentliggjort indtil det blev rapporteret af den spanske avis La Vanguardia, gør det muligt at “fornærmende” materiale skal kunne "slettes fra den audiovisuelle optagelse",  hvilket betyder borgerne aldrig vil få kendskab til hvad der skete i parlamentet, med mindre der var journalister til stede i rummet.

Et teknisk notat skitserer proceduren for manuelt stop af videooptagelsen, afbrydelse af den interne TV transmission og afbrydelse af satellit-link for at standse udsendelsen til omverdenen.

Og den nye og mere vidtgående regel har også udløst noget debat, hvor Gerolf Annemans, MEP fra Vlaams Belang, udtrykte bekymring for, at reglen "kan misbruges af dem, der har hysteriske reaktioner på ting, som de betegner som værende racistisk og fremmedfjendsk, når folk er bare giver udtryk for politisk ukorrekte synspunkter.

Under en debat mellem Fox News værten Tucker Carlson og det britiske Labour MEP, Richard Corbett, forsvarede Corbett den nye “kill switch”. Hvor han videre fortalte, at foranstaltningen forbyder brugen af "racistiske udtryk og fremmedfjendsk sprog" og at enhver tale der vil blive opfattet som sådan, vil blive afbrudt og fjernet fra live og arkiveret TV.

Tucker Carlson bemærkede i stedet at "Ytringsfriheden fortsætter med at dø en trist død på kontinentet, der skabte den," 

Kilder:
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/26/censorship-concerns-european-parliament-introduces-kill-switch/

http://insider.foxnews.com/2017/03/01/tucker-carlson-free-speech-ban-eu-kill-switch-racist-views-parliament