Primære faneblade

Lukket

Ulandsstøtte til Afrikas overklasse

Ville du bruge dine egne penge på at støtte fitness-centre i Afrika, der sætter priserne for medlemskab så højt, at kun de rigeste har råd til at træne der?

Nå, ikke?

Men det gør du altså alligevel. For en del af den danske ulandsbistand, som du og jeg betaler af vores skat, er gået til at bygge eksklusive fitness-centre, der helt bevidst kører med priser så høje, at folk fra middel- og underklassen må melde pas.

Der findes mange sager som denne, hvor det viser sig, at ulandshjælpen aldrig når frem til de fattige, den er tiltænkt. Ofte ender den hos korrupte magthavere - eller også ædes den op af administration og bureaukrati.

Politikerne og embedsstanden formår ikke at forvalte de betroede midler på forsvarlig vis. Sagen med bistandskroner til fitness-centre er et meget tydeligt eksempel på dette. Sådan ville ingen nogensinde skalte og valte med egne penge.

Skødesløs omgang med folkets penge

Og det er netop problemet, når politikerne gennem høje afgifter og skatter lægger beslag på en stadig større andel af vores surt tjente penge. De bliver ikke anvendt forsvarligt.

En dansk politiker sagde engang, "pengene har det bedst i borgernes lommer" - og i dette havde han så evigt ret. Jo større andel af penge, folket selv har kontrol med, jo mere fornuftigt vil pengene blive brugt.

Folkets Avis vil gerne medvirke til at kaste lys over politikernes skødesløse omgang med skatteydernes midler. Det er et område, hvor vi kun har set toppen af isbjerget.

Læs om sagen hos BT

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil