Gå til hovedindhold

Skærmbeskyttelse er pengepungens bedste ven

Iphone- og Samsung-telefoner bliver dyrere og mere komplekse år for år, til gengæld stiger den almindelige danskers løn ikke nødvendigvis med samme hast.

 

Der går ikke længe mellem, at de store telefonproducenter fra blandt andet iPhone, Samsung og HTC langer nye modeller over disken, der kan endnu mere end den model, man erhvervede sig for et halvt år siden. En ting man som forbruger dog godt kunne mangle, var at robustheden af den dyre erhvervelse som en smartphone er, i højere grad blev prioriteret, end design og finesser som kun de færreste formår at bruge og udnytte til fulde.

For skærmbeskyttelse og panserglas er blevet pengepungens bedste ven, da de to ting, reelt er det eneste der holder den nyeste iPhoneskærm fra at afgå ved døden i mødet med toiletgulvet, eller asfalten på cykelstien. Skærmbeskyttelse eller skærmfilm, reder hver dag mange telefoner, for hvad end det hedder iPhone, Samsung eller HTC er det sjældent det mest holdbare safirglas den nye smartphone er blevet udstyret med. Skærmbeskyttelse, som ligger som et lag udover glasskærmen, kan nemlig sagtens revne og så ridser, uden at selve skærmen er gået i stykker, og på den måde har det reddet både bagen, men måske i langt højere grad pengepungen fra at skulle investere i en ny telefon. Hvordan vi hyppigst smadrer vores telefoner er der lavet undersøgelser om, men flere af dem kunne skærmbeskyttelse have reddet.

Nogle som forbrugerne bruger ekstremt mange telefonpenge på, er børn og unge. Børn og unge får smartphones i flæng, og selv de mindste poder i børnehaveklassen render rundt med telefoner til mange tusinde kroner, uden hverken panserglas, skærmfilm eller nogen form for beskyttelse. Som voksen vil de fleste nok mene, at de har fint styr på hvordan de håndterer deres telefon, og mene at motorikken helt sikkert ikke gør, at telefonen kan klare sig i årevis, men sender man en tiårig afsted med en ubeskyttet iPhone, lever man livet farligt.

Det er dog til at forstå, at unge mennesker forsøger at malke deres forældre for den nyeste smartphone og andet teknologi, for forbruget af it-udstyr blandt unge mennesker er vokset voldsomt de seneste år. Ifølge Danmarks Statistik er alle unge mellem 15 og 18 år online mindst en gang om dagen. Men det er ikke kun den unge generation der tager godt imod den teknologiske udvikling, for der var i 2016 20 procent flere mennesker mellem 65 og 89 år, der brugte internet, end der var i 2011. Mange af dem bruger internet på deres telefoner, og det kræver altså en smartphone.

Smartphones bliver de kommende år ved med at være populære, og de nye modeller fra de største firmaer kan mere og mere. Der er dog ikke udsigt til, at de liver synderligt meget billigere lige foreløbig, så derfor er det nok en fornuftig ide at helgardere sig, og sørge for at putte skærmbeskyttelse i kurven, når der alligevel shoppes for flere tusinde kroner, for at være med på den nyeste elektroniske mode i 2017.