Primære faneblade

Melodi Grand Prix: Italien er STORfavorit i Kiev 2017

Annonce

Kommercielt

Da Emmelie de Forest vandt det internationale Melodi Grand Prix i 2013, var oddset på Danmark sølle 1,70 ud af 26 startende nationer. Fra start til slut var ”Only Teardrops” storfavorit, hvilket var og stadig er meget uvant for noget så uforudsigeligt som Eurovision Song Contest. Nu ser historien dog ud til at gentage sig med Italien og Francesco Gabbani, som alle bookmakere udråber som den helt store favorit.

 

Italien, der altid er forhåndskvalificeret som en af ”de fem store”, har med andre ord kurs mod den første sejr siden 1990. Siden Støvlelandet gjorde comeback ved Eurovision i 2011 efter 12 års fravær, er det blevet til plads nummer to og tre som de bedste resultater. To gange er man dog også sluttet helt i bunden.

 

Det skal Francesco Gabbani lave om på i år sammen med den dansede abe, der indtager scenen i den meget muntre sang ”Occidentali’s Karma”. Den har bookmakerne så stor tiltro til, at der kun fås odds 1,90 på sejr til italienerne – og det altså med 43 lande til start og før de to semifinaler.

 

Til sammenligning er der pt. odds 21 på Anja Nissen, mens Bulgarien til odds 6,50 og Sverige til odds 8,00 er de to største udfordrere til den italienske triumf.

 

Eurovision Song Contest afholdes fra d. 9. til 13. Maj 2017 i Kiev, Ukraine. Semifinalerne afvikles tirsdag og torsdag (hvor Danmark er med), mens finalen afholdes lørdag klokken 21:00.

annonce