Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Indblik i et typisk dagpengeforløb

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Indblik i et typisk dagpengeforløb

For mange kommer det som et lyn fra en klar himmel at blive opsagt. Dit liv har indtil nu kørt på skinner, og lige pludselig står du uden en fast indkomst og lang vej til dit næste skridt frem i karrieren. Forvirringen er ofte total, og du skal holde tungen lige i munden for at holde dig oven vande.


Hvis du allerede er medlem af en A-kasse, er du heldigvis godt på vej. Hvis ikke, skal du hurtigst muligt tage kontakt til en, da du minimum skal have været medlem i et år, før du er berettiget til at modtage ydelser i form af dagpenge. Desuden skal du tilmed have haft et arbejde eller været studerende i et år.

Følgende er en gennemgang af et dagpengeforløb, hvis du allerede er medlem af en A-kasse.

 

Praktiske formaliteter ved dit forløb

Allerede ved din opsigelse skal du sørge for at kontakte din A-kasse. Kassen vil hermed undersøge, hvorvidt opsigelsen er forløbet korrekt, og om der er nogle hængepartier. Det kan blandt andet være i forhold til, om du har fået det opsigelsesvarsel, du gennem din kontrakt har krav på. Mens du er på din opsigelsesperiode, er du stadig beskyttet af din kontrakt og de dertilhørende goder.

Registrere dig på jobcentret

Når opsigelsesperioden er udløbet, er der nogle praktiske formaliteter, skal have styr på. Først og fremmest skal du have meldt dig ledig. Det gør du ved at registrere dig inde i jobcentret. Derefter skal du have lavet eller opdateret dit CV.

Opdater CV’et

Dit CV er et utrolig vigtigt værktøj i din jobsøgning, og det er virkelig vigtigt, du i høj grad fokuserer på udformningen af dette. CV’et skal senest stå færdigt og tilgængeligt på siden to uger efter, du har meldt dig ledigt.

Udfyld ledighedserklæring

Næste skridt er, at ud skal udfylde en ledighedserklæring. Det er gennem ledighedserklæringen det endeligt bliver vurderet, hvorvidt du er berettiget til dagpenge. Det er ikke tilstrækkeligt at informere din A-kasse om, at du er blevet ledig over telefonen. Før det bliver registreret skal ledighedserklæringen udfyldes.

Registrering af jobsøgninger

Selv efter de ovenstående formaliteter er der et par ting, du løbende skal gøre for at modtage dine dagpenge. Det siger selv du skal være jobsøgende, men du skal også dokumentere din aktivitet.

Ofte lyder kravet på, at du skal registrere to ugentlige jobsøgninger, opslåede stillinger såvel som uopfordrede. Oplysningerne omkring disse jobsøgninger skal skrives ned på jobcentret, på noget der hedder Joblog. Desuden skal du som minimum hver syvende dag logge ind på jobcentret for at vise, at du har tjekket jobopslag segmenteret mod dig.

 

Bliv klædt på til jobbet

Selvom det er dejligt vi i Danmark har fagforeninger som sikkerhedsnet, når vi er ledige, må målet nødvendigvis i sidste ende været at finde et passende job.

Hertil er der typisk effektive kurser i dit dagpengeforløb, men eftersom disse kun finder sted over bestemte perioder, og er rettet mod en masse mennesker på samme tid, kan du med fordel udvikle dine kompetencer, og derved dine muligheder for at få et godt job, selv.

Det er langt fra kvantiteten af dine ansøgninger, der afgør om du kommer i betragtning til jobbet. Der er deciderede tricks og såkaldte ’hacks’, du kan benytte dig af. Både i din ansøgning, men bestemt også til selve jobsamtalen. Klik her og lær mere om dette.

I forlængelse af jobsamtalen er det vigtigt at gøre brug af diverse forhandlingsteknikker. At lære en håndfuld af disse vil i høj grad øge dine chancer for at få jobbet, når du endelig er blevet tilkaldt til en samtale.