Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Se hvad JBO skal lægge ryg til af tåbeligheder og trusler – fordi han har ret

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Se hvad JBO skal lægge ryg til af tåbeligheder og trusler – fordi han har ret

Skrevet af Lennart Kiil

Ingen anden dansk politiker er vel så forhadt og forhånet på de sociale medier som Joachim B. Olsen.

Af en eller anden grund er det blevet socialt acceptabelt at svine manden til på det groveste.

Det sker ikke mindst på de sociale medier, som vi dokumenterer her med nogle eksempler ud af tusindvis, man kan finde på Facebook - og sikkert også andre sociale medier og kommentarfelter rundt om på netaviserne.

Brutal vold og trusler - eller bare dårlig humor

Grænsen mellem det platte, hævnfantasierne og decideret brutale trusler kan være svære at finde, når folk slår sig løs med hån af Joachim B. Olsen. Men meget af det der bliver delt er langt over grænsen.

Et billede som det ovenfor har i mine øjne ikke meget med humor at gøre, og man kan jo prøve at spørge sig selv hvad reaktionen havde været hvis det havde været en anden politiker - måske endda en kvindelig af slagsen. Så havde der med rette lydt et ramaskrig i pressen.

Men Joachim B. Olsen er af en eller anden grund blevet frit bytte.

Pressen har uden tvivl selv været medvirkende til at det kunne ske. Pressen elsker bombastiske overskrifter med Joachim B. Olsen og alle i branchen ved at historier om Joachim B. Olsen deler fantastisk.

Så skarpvinkler man i overskriften og citerer måske lidt ude af sammenhæng for at få Joachim B. Olsen til at fremstå mere firkantet end han egentlig er. Det sker med alle politikere og alle medier gør det. Men med JBO er det ekstremt meget.

Det præcist samme er Folketingets øvrige politikere dygtige til. Ikke mindst mandens politiske modstandere på venstrefløjen. De citerer ham konstant ude af sammenhæng, udelader sætninger midt i citater, etc, etc.

Hvis folk satte sig ned og lyttede til hvad Joachim B. Olsen sagde i fuld længde og ikke bare pressens eller politiske modstanderes markante bidder, så ville en del uden tvivl få et mere nuanceret billede af manden.

"Liberal Abelance"

Meget ofte går tilsviningen af Joachim B. Olsen på hans intelligens eller påståede mangel på samme.

Følgende kommentarer er blot et uddrag fra en enkelt tråd på Facebook. Kommentarer som bliver skrevet efter en bruger lægger en fem år gammel artikel op:

Han er en tom hjernet[sic] knold

Mentalt underfrankeret

han er dummere end man har lov til

Han er ubegavet!!!!

Denne hjernedøde og usympatiske plattenslager

Joakim B er utrolig dum, og han har sikkert fået en af sine kugler i hovedet

Han er jo bare dum i hovedet

han er jerhovas vidne de holder jo ikke jul, så derfor er bolden blød hos ham

I virkeligheden er der nu ikke meget som tyder på at Joachim B. Olsen skulle være ubegavet. Tværtimod har han igen og igen inden for forskellige områder vist evne til hurtigt at forstå sammenhænge og lære nye ting.

Liberal Alliance bliver ofte som parti fremstillet som lidt tegneserieagtigt (kvinfo-chefen kaldte partiets ledere for "Batman og hans lille hjælper") eller hulemandsagtigt. Som nogle lidt primitive og halvdumme folk.

Men det er klart mest noget der går på Joachim B. Olsen:

Dansk Humor? Så er det godt nok gået ned ad bakke på det seneste for danskerne.

Mange mindreværdskomplekser

Når man er på Facebook får man nogle gange den opfattelse, at der sidder en del mennesker med en hulens masse tid. Som måske kunne bruges mere produktivt.

Der er utroligt mange mennesker, som går et kæmpe nummer ud af at Joachim B. Olsen "aldrig har haft et rigtigt arbejde". Det kunne man jo så sige om det halve Folketing.

Men alligevel er det altid Joachim B. Olsen der skal stå model til den her slags:

Måske pisser det middelmådige mennesker af, at vi her har en mand som både fysisk og mentalt udmærker sig mere end de fleste. Og har opnået en del.

Det er lidt ligesom med mennesker, der har svært ved at acceptere at kvinder godt kan være både smukke og intelligente på een gang. Den slags pikerer nogen.

Måske fordi det rører ved deres egne mindreværdskomplekster.

For der er ikke meget rationelt i det frådende had til Joachim B. Olsen. Tværtimod.

Det blinde had

De fleste gange manden har været ude i politiske kontroverser, har det jo vist sig at han har haft ret. 

Hvem husker ikke Karina-sagen?

Eller for nyligt med Sosu-hjælpers løn, hvor han gættede tæt på den reelle løn, selvom FOA gjorde hvad de kunne for at fremtrylle et kunstigt lavt tal, som ikke var repræsentativt for den samlede løn fuldtidsansatte i virkeligheden hiver hjem.

Så nej, Joachim B. Olsen er ikke idiot - selvom folk nok vil blive ved med at kalde ham det.

Mange af dem som angriber Joachim B. Olsen ved tydeligvis betydeligt mindre om politik og samfundsforhold og økonomi. Måske skulle de bruge lidt tid på at sætte sig ind i den slags og så angribe på et lidt mere sagligt plan næste gang?

Personer: 
Organisationer: 
Del Se hvad JBO skal lægge ryg til af tåbeligheder og trusler – fordi han har ret