Gå til hovedindhold

Kommunalt ansatte forsyningschefers fyrstelige lønninger: Tjener langt over millionen – og mere end landets ministre

Kildemedier

Frederiksberg Forsyning og Ringkøbing-Skjern Forsyning er måske ikke kommunale aktieselskaber, som siger alverden. Men lønmæssigt er de i en klasse, hvor statsministeren skal se sig over skulderen.

-Vi vedligeholder og udvikler ledningsnettet, rådgiver og varetager informationsopgaver samt løser tekniske opgaver for vores kunder. Desuden arbejder vi med klimatilpasning og leverer vindenergi. Og vi opsætter målere, godkender installationer og udsteder regninger.

Sådan beskriver Frederiksberg Forsyning sig selv på sin hjemmeside, hvor selskabet samtidig slår fast, at det er 100 procent ejet af Frederiksberg Kommune. Af præsentationen fremgår også, at aktieselskabet har omkring 200 medarbejdere, som er med til at drive koncernens forskellige virksomheder.

Hvad der dog ikke oplyses på forsyningsselskabets hjemmeside er, at der hver måned løber ganske fornuftige lønninger ind på medarbejdernes kontoer. Oplysninger som i stedet er fremkommet via aktindsigter, som gravermediet Journalista.dk har opnået hos Frederiksberg Forsyning.

Derved også i den løn, som skatteyderne betaler til selskabets øverste daglige leder.

Slår ministre med over 20.000 kroner om året

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, tjente han i 2015 i alt 1.199.716,57 kroner. Et beløb der er inklusiv pensionsindbetalinger, ligesom eventuelle personlige tillæg også er medregnet.

Dermed opnåede Frederiksberg Forsynings direktør en løn, der var højere end de 1.171.318 kroner, som menige ministre modtog i bruttoløn i 2015. Det i modsætning til statsministerens vederlag, som dette år stod skatteborgerne i 1.464.148 kroner.

At lønniveauet hos Frederiksberg Forsyning langt fra er enestående, kan læses ud af andre lønninger, som Journalista.dk også har opnået adgang til oplysninger om via aktindsigt. I 2015 blev der således udbetalt en bruttoløn på 1.118.061,29 kroner til direktøren for det ligeledes kommunale Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S, hvilket var nogle få tusinder kroner over kollegaen hos Gribvand A/S.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent