Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse E-cigaretter: Det må du, og det må du ikke!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

E-cigaretter: Det må du, og det må du ikke!

Der gælder specielle regler for, hvor du må dampe på e-cigaretter, og hvor du ikke må. Da det for mange danskere er svært at finde ud af, har vi nedenfor samlet reglerne for, hvor du må nyde din e-cigaret, og hvor det ikke er tilladt. Det er en god idé at sætte sig ind i reglerne, når du anskaffer dig en e-cigaret - eksempelvis fra danske SMOKE-IT.

E-cigaretter er ikke indbefattet af rygeloven

I år 2007 trådte den danske rygelov i kraft. Den havde til formål at minimere passiv rygning ved blandt andet at forbyde tobaksrygning forskellige steder. Den danske rygelov gælder ikke for brugen af e-cigaretter. Det betyder, at det nogle steder er forbudt - herunder flere offentlige steder - mens det andre steder er op til ejeren at afgøre, om der må nydes e-cigaretter eller ej.

Regler på offentlige steder og i offentlig transport

Det er op til den enkelte ejer at beslutte, om der må ryges e-cigaretter på offentlige steder. Dette gælder eksempelvis på diskoteker, caféer, barer, restauranter og så videre. Det samme gælder på private arbejdspladser, hvor reglerne dikterer, at der skal udformes en skriftlig politik omkring den enkelte virksomheds specifikke regler.

 

I den offentlige transport gælder der dog helt andre regler. Det er ikke tilladt at nyde e-cigaretter i hverken kollektive transportmidler eller i taxaer. Det gælder uanset, om der er tale om elektroniske cigaretter med eller uden nikotin.

Forbud på offentlige institutioner

Ligesom det ikke er tilladt at ryge e-cigaretter i den offentlige transport, er det heller ikke tilladt at gøre det på offentlige institutioner. Det gælder for børneinstitutioner, skoler, ungdomsuddannelser og plejehjem.

 

Har du lyst til at give dig i kast med at dampe, finder du et stort udvalg af elektroniske cigaretter på den danske webshop SMOKE-IT. Køber du din elektroniske cigaret hos SMOKE IT, er du garanteret, at den er godkendt og meldt til Sikkerhedsstyrelsen, hvilket er et krav.