Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Folketingskandidat for Alternativet: Jeg mener ikke nødvendigvis det jeg lige har foreslået

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Folketingskandidat for Alternativet: Jeg mener ikke nødvendigvis det jeg lige har foreslået

Skrevet af Lennart Kiil

Alternativet har fået en alternativ folketingskandidat i Henrik Marstal.

På en måde leder Marstal tankerne hen på navnkundige Erhard Jacobsen - dog uden samme gennemslagskraft og humor.

Jacobsen - eller Jakobsen som han var døbt - sagde angiveligt noget i retning af: "Det har jeg aldrig sagt!" – "Hvad har du aldrig sagt?" – "Det jeg sagde lige før!"

Nå, men sagen drejer sig kort om at Henrik Marstal i går foreslog at forbyde alle unge mænd under 21 år at overnatte på Roskilde Festival efter at fem af de vel mindst 25.000 af dem på festivalen havde voldtaget kvinder.

Vi kan hurtigt blive enige om at bare en voldtægt er en voldtægt for meget.

Men hvorfor skal alle unge mænd straffes for en lille håndfulds ugerninger. Vi taler jo ikke om en procent her. Vi taler om under en promille.

Marstal lever øjensynligt i en feministisk boble hvor alle unge mænd er potentielle voldtægtsforbrydere. Jeg har aldrig set ham forholde dig til den kendsgerning at langt hovedparten af mænd ikke voldtager.

I stedet for at mistænkeliggøre alle mænd burde han forholde dig til den meget lille undergruppe af mænd som rent faktisk begår voldtægt. Her kunne man gøre en del.

Men du vil hellere tale om voldtægtskultur og andre feministiske forestillinger som omfatter mænd som køn end du vil forholde dig til de relativt få individer som rent faktisk begår voldtægt.

I øvrigt kunne det være interessant at vide, hvordan du i praksis havde tænkt de at lave et system hvor mænd under 21 år skulle have adgang til scene-områderne på Roskilde Festival og samtidig forhindres i at opholde sig på eller passere igennem campingarealerne.

Skulle der så specieluddannet politi rundt om natten og lede efter mænd i telte som endnu ikke var fyldt 21 år?

Husk nu på at langt, langt, langt hovedparten af disse unge mænd ikke har gjort noget forkert i sammenhængen andet end at være født med en tissemand.

Nå, men kun en halv dag efter at Marstal havde fremsat forslaget om at forbyde unge mænd at overnatte på festivalen som alle andre, havde det mødt så meget modstand at han skrev at han ikke "mente" det.

Det var åbenbart ren populisme. En politisk prøveballon - som han så selv løb bort fra.

For havde folk taget godt imod det skøre forslag, så tror jeg ikke han havde distanceret sig fra det.

Har vi virkelig brug for flere af den slags politikere?

Det bliver sjovt at følge dig som Folketingskandidat for Alternativet, Henrik Marstal.

Del Folketingskandidat for Alternativet: Jeg mener ikke nødvendigvis det jeg lige har foreslået