Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

319

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Politikens hysteri om voldtægter på Roskilde Festival dæmoniserer unge mænd

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Antal

Brugerindlæg af Kåre Fog

Politiken kører for tiden en kampagne om voldtægter på Roskilde-festivalen. Der er lagt op til, at NU skal skruen strammes, for det her er uacceptabelt.

Jeg tør godt garantere for, at Politikens kampagne IKKE får nogen positiv virkning. Resultatet bliver bare endnu mere dæmonisering af mænd, og en gradvis ødelæggelse af den gode stemning på Roskilde-festivalen.

Lad os se på, hvor høj hyppigheden af overgreb egentlig er:

Der er anmeldt 6 voldtægter på Roskilde-festivalen i år. Ingen af dem er overfaldsvoldtægter - de er alle episoder mellem personer, der kendte hinanden i forvejen.

Der var på Roskilde-festivalen i år rundt regnet 60.000 unge, festglade kvinder i den alder, hvor de er mest attraktive. 6 voldtægter betyder en risiko for voldtægt på 0,1 promille.

Ifølge danske offerundersøgelser sker der om året cirka 2.300 tvangssamlejer. Hvor mange er det, hvis det sættes i forhold til det antal kvinder, som nogen kunne have et motiv til at voldtage?

Hvis vi regner med kvinder i aldersgruppen ca. 15 år til 35-40 år, så er der skønsvis 900.000 af dem. Og på et år bliver altså 2.300 voldtaget. Det betyder at den årlige risiko for voldtægt er ca. 2,5 promille.

Dette kan så sammenlignes med at risikoen for voldtægt på Roskilde-festivalen er 0,1 promille, altså 25 gange lavere.

Selv hvis vi antager, at nogle voldtægter på Roskilde ikke er anmeldt, er der stadig mindre risiko for at blive voldtaget ved at tage på Roskilde-festival end ved at tilbringe et år ude i det almindelige samfund.

Så stop hysteriet. Risikoen for voldtægt burde være 0,0 – men hvis den er 0,1 promille, så er det altså ikke et inferno af seksuelle overgreb.

Del
Kåre Fog er biolog og forfatter

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

06/07/2017 - 10:06

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:29

Personer: 

Henrik Marstal

Organisationer: 

Politiken, Roskilde Festival

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper