Gå til hovedindhold

Højtuddannede kvinder fryser deres æg ned – ingen nulevende mænd er gode nok til at fædre deres børn

Ifølge en artikel på BBC har forskere ved Yale Universitet interviewet 150 højtuddannede kvinder, som har valgt at fryse deres æg ned i håbet om at de kan blive befrugtet på et senere tidspunkt.

90 procent af de 150 kvinder frøs æggene ned, fordi de ikke for tiden var i stand til at finde en passende partner.

Dermed går resultaterne imod en ellers udbredt opfattelse af, at det er karriereplaner, som kommer i vejen for kvinders ønske om at få børn.

Ifølge kvinderne i undersøgelsen er det snarere mangel på "kvalificerede" mænd, som er hovedproblemet.

Der mangler simpelthen kandidater til de mange højtuddannede kvinder, som åbenbart stiller krav om at manden skal have netop en kandidatgrad. Som minimum.

Efterhånden er der flere og flere kvindelige kandidater og relativt færre mandlige - denne trend er mere eller mindre udpræget alt efter uddannelsesområde.

Professor Marcia Inhorn som ledte studiet af de 150 kvinder, udtalte for nylig på en konference om reproduktion i Schweiz:

"Kvinder beklager de 'manglende mænd' i deres liv og ser nedfrysningen af deres æg som en måde at købe tid på - så de kan nå at finde en passende partner online."

En af kvinderne i studiet forklarer sin situation sådan her.

"Jeg havde ikke indset at der var en stor gruppe af os alfa-kvinder som overgik vores mandlige modstykker i antal."

Der er altså ikke gode mænd nok til de mange alfa-kvinder.

Spørgsmålet er om tiden så arbejder for eller imod kvindernes chance for at hapse den stærkt skrumpende population af alfamænd.

Ifølge artiklen er det både dyrt og smertefuldt at få sine æg frosset ned.

Forhåbentligt finder kvinderne deres mand, inden de selv er blevet for gamle.

Frosne æg eller ej.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.