Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Når liv kan skabes uden kvinder!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mennesker har altid arbejdet på at skabe forbedringer for det samfund vi lever i, og det kan man se på de mange opfindelser som er dukket op igennem tiden.

For mennesker har hele tiden haft et ønske om at forbedre livet på jorden. Det kan være simple ting som de hvide vejstriber som er at finde på vejen, som er nemme at se om natten, til mobiltelefoner og de forskellige typer medicin som hjælper forskellige mennesker i de situationer som de nu står i.

I år 2017, præcist den 25. April, blev det første lam skabt i en kunstig rugemaskine!

Forskerne har i første omgang haft held med at holde lammefostre i live og lade dem vokse i den kunstige livmoder i fire uger.

Det har skabt en del debat om hvor langt vi som mennesker kan tillad os at gå, i forhold til at ville lege ”Gud”. Det som ofte kommer frem i disse debatter, er det moralske og etiske aspekt. Dette bruges for at bremse den udvikling som vi alle er en del af.

Det har skabt en del røre, at det nu er muligt at skabe et lam på denne måde via en kunstig rugemaskine og naturligvis er der en del kvinder som er kommet op af stolene.

Muligheden med mennesker er der ikke endnu, men den kommer – som det er sket med så mange andre fremskridt i menneskets historie. Pludselig kan der skabes liv uden at kvinder er en del af processen og det er kun naturligt at kvinder reagerer på dette.

Det dobbeltmoralske aspekt i hele denne debat er, at kvinder selv har gjort brug af denne mulighed via f.eks. donor-sæd. Kvinder har ikke kunnet se nogen moralske eller etiske problemer i dette valg. At kvinder nu kan skabe liv, uden at der faktisk er en mand som er en del af denne proces.

Faktisk mener jeg, at det er på tide at mænd får samme mulighed for at skabe liv uden at kvinder er en del af denne processen. For når man kigger på de mulighed som er der for mænd i dag er de ikke-eksisterende, og mænd har ingen stemme når man snakker om hvor vidt kvinder skal havde en abort eller beholde barnet. Argumentet er, at det er kvindens krop, men det er jo lige så meget mandens barn, som det er kvindens.

Hvis man virkelig ønsker ligestilling, så skal mænd havde denne mulighed som den nye teknologi vil kunne give dem for at få at barn uden at have en kvindelig partner.

Den teknologiske muligheden kommer – og indtil da kan man nyde denne lille film om det kunstigt skabte lam.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Organisationer: 
Videnskaben

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil