Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Skab de bedste forhold for dig selv som iværksætter

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Skab de bedste forhold for dig selv som iværksætter

At være iværksætter er bestemt ikke det nemmeste, og processen fra de lange nætter i startfasen til (forhåbentlig) en succesfuld virksomhed, der oplever stor vækst, kommer højst sandsynligt ikke til at foregår helt smertefrit. Det er bestemt ikke barnemad, og det tærer på ens energi, tid og til tider humør. Netop derfor kan du som iværksætter med god grund skabe de bedste forhold for dig selv. Det vil ikke bare gøre det lettere og rarere for dig selv i processen. Det kan også løfte byrden og ikke mindst løfte din virksomhed til det næste niveau.
 

Omgivelserne – vær tilstede hvor det sker

Ønsker du at skabe de bedste forhold for dig selv som iværksætter, er en vigtig beslutning for mange iværksættere at beslutte, hvor virksomheden skal have sin adresse. Det er dog ikke altid lige let at finde den ellers svære balance mellem at være placeret centralt i forhold til eksempelvis målgruppen og vælge en økonomisk fornuftig placering.

Omgivelserne kan for nogle virksomheder være utrolig essentiel for forretningen og have betydning for, om virksomheden klarer den eller ej. Beslutningen er derfor ikke altid let som iværksætter at træffe. Dog kan denne beslutning være med til at skabe de mest gunstige forhold for dig og din virksomhed.

Du skal derfor huske at overveje plusser og minusser ved de forskellige mulige placeringer, og overveje hvad der vægter højest. Det kan eksempelvis være, at målgruppen befinder sig i Nordsjælland, men du pt. er bosiddende i en lejebolig i Aalborg. Dertil kommer det, at de mulige kontorer omkring målgruppen er langt dyrere end dem tæt på dit eget hjem. Her skal der laves nogle beregninger og overvejelser om, hvor meget placeringen i Aalborg vs. Nordsjælland vil have for forretningen.

 

Vær i dit es – prioriter dig selv undervejs

Når man som iværksætter skal ud og sætte sit fodspor i den store verden, er det vigtigt, at man er i sit es. Det er en krævende proces og kræver også en hvis type person, der virkelig brænder for virksomheden og dens produkter eller servicer.

Men selvom virksomheden er ens hjertebarn og kommer i førsterække, er det vigtigt at huske sig selv i processen. Når man til den situation, hvor man er ved at brænde ud på grund af for mange, besværlige, tidskrævende arbejdsopgaver, der overstiger ens egen kapacitet, bliver det svært at performe, som ellers er nødvendigt.

At give sig selv plads og afslapning kan derfor for mange være utrolig vigtig for iværksættere for i længden at kunne klare det bedst muligt. Det kan være simple ting som to timers afslapning med en god bog, en udrensningskur eller shopping og selvforkælelse i form af eksempelvis køb af et par Nike Air Max eller et flot jakkesæt, du længe har kigget på.
 

Omgiv dig mennesker med de rette kompetencer

En tredje ting, der kan skabe gunstige forhold for dig og din virksomhed er, hvis du husker at omgive dig med mennesker med rette kompetencer i forhold til din virksomhed. Løbende som din virksomhed bliver opstartet, kan det være IT-kompetencer på et højere niveau end dine egne, der er nødvendige for virksomheden. Måske er det økonomiske hoveder, der vil være gode at have med på dit hold. Det behøver dog ikke nødvendigvis være kompetencer, der er brug for nu og her men også som i fremtiden kan være relevante for virksomheden.  

Et godt og bredt netværk er essentielt og kan være en kæmpe hjælp for at kickstarte virksomheden men også når det kommer til at skabe yderligere vækst i fremtiden. Ønsker du at lette processen som iværksætter, skabe de bedste forhold for dig som iværksættere og skabe større muligheder for succes, er dette også et essentielt punkt.