Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Irakere i kamp for demokratiet

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Irakere i kamp for demokratiet

I dag, den 1. april, er en ung irakisk kurdisk kvinde hovedarrangør for en demonstration imod lovforslaget i Irak, som gør det legalt at gifte sig med niårige piger og voldtage dem. Vi fik kontakt med denne organisation, som støtter demonstrationen og arbejder for demokrati i Irak. Jeg spurgte derfor Sammy, som er formand for organisationen, demokratisk Irak, om han ville skrive kort om deres organisation til Folkets Avis. Vi håber, at mange vil møde op til demonstrationen på Ehlersvej foran den Irakiske Ambassade kl. 18.

-Karen West

Irakiske Demokrater i Danmark er en uafhængig sekulær organisation. Vi arbejder for demokrati i al almindelighed, men er også en organisation for herboende irakere i Danmark. Vi består af intellektuelle med forskellige religioner og etniske tilhørsforhold, der alle støtter op om demokratiet. Organisationen arbejder for at sprede den demokratiske tanke blandt irakere og i det irakiske samfund.

Irakiske Demokrater i Danmark arbejder målbevidst på at forene vores visioner i retning af et demokratisk Irak bygget på civile love. Dette vil vi gøre gennem vores aktiviteter, begivenheder, artikler og arrangementer.

Irakisk Demokrater ønsker, så vidt muligt, at forsvare det irakiske samfunds rettigheder i Danmark, både juridiske og moralske, og at bidrage til demokratiseringsprocessen i Irak. Vi arbejder på at støtte og fastholde forbindelse med de demokratiske bevægelser, enkelt personer, demokratiske NGO’er og politiske partier, der arbejder for et forenet demokratisk Irak. Et Irak der bygger på borgerrettigheder, frihed for alle og et retsstat med sociale, økonomiske og politiske institutioner.

Irakisk Demokrater støtter kvindernes rettigheder og de kvindeorganisationer, der arbejder for kvinderettigheder og imod kvindeundertrykkelse.

Andengenerationsirakere er en vital del af den irakiske kulturarv, som Irakiske Demokrater skal varetage, så de forstår den irakiske historie og kultur og udnytter det potentiale, den viden og uddannelse, som anden generationsirakerne har opnået i Danmark. Vores mål er, at de bliver en aktiv del af samfundet både her i DK og i Irak. Organisationens aktiviteter, handlinger samt engagement udføres i henhold til den danske forfatning og tilhørende love.

Irakisk Demokrater udfører mange aktiviteter og arrangementer året rundt. Her er blot nogle eksempler på vores arbejde:

  1. Arrangere større kulturelle fester, såsom Nowrooz Fest, Eid Fest samt Nytårsfest.

  2. Etablere forskellige valgmøder, såsom møder med danske partier om valg til Folketinget og i kommunerne. Her opfordrer vi alle til at være med og deltage aktivt i valgmøderne og vi forklarer, hvor vigtige demokratiske valg er.

  3. Information om det irakisk kommunal- og parlamentsvalg.

  4. Initiere forskellige samfundsdebatter om demokrati, NGO, kultur, valg i Irak, overtrædelse af menneskerettigheder, bekæmpelse af korruption m.fl.

  5. Invitere gæster som kommer til Europa til debatmøder, hvor de fortæller om deres arbejde i Irak, eksempelvis NGO ledere, demokratiorganisationer, valgobservatører, dommere, poeter og musikere.

  6. Organiserer demonstrationer imod Iraks handlinger overfor det irakiske og undertrykkelse af almene menneskerettigheder i Irak.  

  7. Deltager i forskellige arrangementer i Danmark, såsom “Smag Verden - Københavns Kommune”, Plads til Alle demonstration. Bekæmpelse af racismen.

  8. Etablering af et arabisk kor.

  9. Etablering af Irakisk Demokratisk Ungdoms organisation.

Læs mere på: http://dk.democratia.info/

Del Irakere i kamp for demokratiet