Primære faneblade

Antal

Seneste ændring: 
13/02/2019 - 14:28
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medarbejder hos Google skrev at forskelle mellem mænd og kvinder ikke kun var en social konstruktion - så blev han fyret

Citathistorie af Lennart Kiil

Del Medarbejder hos Google skrev at forskelle mellem mænd og kvinder ikke kun var en social konstruktion - så blev han fyret
Like F

Flere internationale medier bringer historien om James Damore, som er blevet fyret fra Google efter han havde skrevet et internt notat om kvinder og mænd hos teknologi-giganten.

Notatet var ikke i sig selv bemærkelsesværdigt. 

James Damore bemærkede at det relativt lave antal kvinder i teknologi ikke nødvendigvis alene skyldes en social konstruktion eller diskrimination imod kvinder, men at der også kunne være biologiske faktorer på spil i en eller anden grad.

Det samme kom Lawrence Summers til at postulere for en del år siden. Det kostede ham jobbet som chef for Harvard Universitet.

I USA sidder mangfoldighedskonsulenter tungt på de store virksomheder og accepterer ikke ytringer som falder unden for en postmoderne socialkonstruktivistisk ramme, der kræver at alle forskelle mellem køn skal forklares med diskrimination og stereotyper.

Paradoksalt nok ødelægger mangfoldighedskonsulenterne dermed mangfoldigheden i meninger og holdninger på en arbejdsplads.

I den vestlige verden er det nu sådan at man både kan blive fyret og forhindret i at få nyt arbejde, hvis man udtaler sig om eventuelle biologiske forskelle mellem de to køn.

Noget i den stil ramte den danske psykologiprofessor Helmuth Nyborg, som blev røget ud af Aarhus Universitet.

Det er derfor med at tage sig i agt for mennesker som hævder at arbejde for mangfoldighed og diversitet.

I praksis gør de ofte præcist det modsatte.

Google har oplyst at man nu vil begynde at diskriminere aktivt imod mænd ved at udelukke dem fra kurser forbeholdt kvinder.

Nedtælling

På 3. pladsen med 1710 delinger
På 2. pladsen med 3129 delinger
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 305 abonnenter ud af 1000 nødvendige