Primære faneblade
Citathistorie: 

Antal

Penge til fattige gik til DR-stjerner

Foto: Lennart Kiil
DR. Foto: Lennart Kiil

Når en kommune laver en kampagne for at hjælpe sine fattigste indbyggere, skulle man måske tro at pengene gik til de mest udsatte grupper. Men sådan er det langt fra i Københavns Kommune.

- Et lavt niveau af gensidig tillid og oplevelse af fællesskab mellem forskellige grupper af beboere og i fht. myndighederne kan medføre konflikter. Fraværet af tillid og relationer betyder ulige vilkår for det aktive medborgerskab og kan samtidig skabe grobund for udvikling af såkaldte ”mod-identiteter”.

På blandt andet denne måde tager en rapport fra Københavns Kommune udgangspunkt i de mål, som man ønskede at opnå med kampagnen Bland dig i byen. En kampagne som blandt andet fokuserede på, at København i 2015 skulle være den storby i verden, som var bedst til at inkludere alle sine borgere. Det skulle eksempelvis ske ved at hjælpe hovedstadens fattigste indbyggere, som skulle opfordres til at blive en del af Københavns politiske arbejde.

Men ifølge gravermediet Journalista.dk gik projektets midler langt fra til de fattige indbyggere, som projektet havde til formål at hjælpe.

Kendte journalister i kø for at kommunikere fattigdomsbudskab

Journalista.dk bygger sin historie på aktindsigter, som er blevet opnået i udgiftsbilagene til Bland dig i byen-kampagnen. De viser først og fremmest, at den kostede skatteyderne lige under 2 millioner kroner.

Samtidig fastslår bilagene også, at langt størstedelen af pengene gik til dyre konsulentfirmaer med fokus på kommunikation. Et af dem er ejet af Michael Jeppesen, som blandt andet er kendt for sine værtsopgaver på Danmarks Radio. Jeppesens selskab Kultureliten sikrede sig lige over en halv million kroner, for at bistå med at formidle budskabet om, at fattige ikke skulle føle sig ekskluderet af fællesskabet.

Michael Jeppesen var dog langt fra den eneste DR-profil, som tjente en skilling på Bland dig i byen-kampagnen. Således kunne den tidligere vært for TV Avisen, Trine Sick, via sit kommunikationsbureau, trække sig tilbage med 19.000 kroner, for at hjælpe med at få kommunikeret København Kommunes budskab ud.

Til det fik kommunen blandt andet også hjælp af den nuværende direktør for Information, Stine Carsten Kendal, som fik 13.000 kroner for anstrengelserne.

13/2/2019
Organisationer: 
Danmarks RadioKøbenhavns Kommune
Emner: 
kulturpolitik
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil