Primære faneblade
Citathistorie: 

Antal

Kommunal havn føler sig forfulgt – efter afsløringer om kæmpe fødselsdagsreception og store lønstigninger

Foto: Pixabay
Reception. Foto: Pixabay

Offentligt finansierede organisationer der fanges i et stort forbrug af skatteydernes penge, svarer normalt igen med stilhed. Sådan forholder det sig ikke hos Hirtshals Havn, der er gået til angreb mod budbringeren.

Journalista.dk er det eneste danske medie, der har specialiseret sig i dagligt at dokumentere overforbrug indenfor det offentlige. Det på trods af at den danske offentlige sektor, forholdsmæssigt er blandt verdens absolut største.

En af sagerne som gravermediet er kommet frem på, har været dokumentationen af overforbrug blandt kommunale havne. Ikke kun den efterfølgende skandalesag om Vejle Havn har været under lup, det samme har også en række andre havne som eksempelvis Randers Havn, Esbjerg Havn, Guldborgsund Havn og Køge Havn. Havne der alle har haft det til fælles, at skatteyderne har fået lov til at betale for dyre og iøjnefaldende restaurationsbesøg.

En anden af de havne som Journalista.dk har afsløret i overforbrug er Hirtshals Havn, som måske geografisk ligger placeret i den centrale del af Udkantsdanmark. Men hvor der alligevel har været anvendt beløb, man normalt ikke forbinder med små og mellemstore kommunalt drevne havne. 

Kæmpe receptioner og store lønstigninger

En af de historier som Journalista.dk har bragt om Hirtshals Havn handler om, at dets administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen, i 2015 fik betalt en stor fødselsdagsreception af de nordjyske skatteydere. Den blev holdt på Hirtshals førende hotel, hvilket blev en velbesøgt affære.

Således viser bilagene Journalista.dk har fremskaffet via aktindsigt, at der i 2015 deltog 175 spisende gæster ved direktørens 50 års fødselsdag. Et besøgstal der blandt andet blev opnået, fordi havnen fandt det nødvendigt med omfattende annoncering i blandt andet Børsen. Det var med til at gøre, at skatteyderne i alt måtte betale omkring 130.000 kroner, for at de kommunale havnefolk kunne fejre Jens Kirketerp Jensen 50 års fødselsdag. 

Det på trods af at Journalista.dk også har kunnet dokumentere, at Jens Kirketerp Jensen befinder sig i en lønklasse, hvor skatteyderne ikke nødvendigvis burde have været forpligtede til at betale til hans fødselsdagsreception. Det skyldes at Kirketerp Jensen efter markante lønstigninger i perioden mellem 2012 og 2016, aktuelt tjener over millionen, når der sker medtagelse af arbejdsgiverens pensionsindbetalinger.

Svaret fra Hirtshals Havn kom i denne uge, hvor de gik på TV2 Nord for at fortælle, at de følte sig forfulgte – og slet ikke kunne sammenlignes med de skandaliserede kollegaer, som de har rundt omkring i de kommunale havne. 

13/2/2019
Organisationer: 
Hirtshals Havn
Emner: 
politik
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn