Skal du låne penge? Med disse tricks bliver det billigere

Primære faneblade

Af Redaktionen

Der er en del omkostninger forbundet med et lån, men du kan med nogle simple tips gøre det billigere. Vi giver dig tricksene her.

 

Renter, gebyrer og ÅOP. De finansielle begreber er mange, og forstår man dem ikke, kan det være uoverskueligt at finde rundt i markedet. Og dette kan resultere i, at du som låner vælger det "første og bedste". Problemet er bare, at det ikke altid er det billigste.

 

Derfor giver Folkets.dk dig i samarbejdet med den finansielle sammenligningsportal, Mikonomi.dk, en hurtig guide til, hvordan du kan minimere omkostningerne på dit lån.

 

 1. Brug en sammenligningsportal
  Bankmarkedet kan være svært at overskue, fordi der er så mange aktører, der i princippet sælger det samme. Den nemmeste måde, hvorpå du kan sammenligne priserne på lånene, er ved at benytte en sammenligningsportal. Et godt bud her, er Lånio.dk, hvor du med kun 1 låneansøgning kan indhente lånetilbud fra flere banker med skræddersyede priser.
 2. Få en medansøger
  Hvis I er to om at søge om lånet, er bankerne mere villige til at nedsætte renterne. Udover det er I også to til at dele betalingerne.
 3. Forlæng løbetiden på lånet
  Dette gør ikke lånet billigere i kroner og ører, men det er med til at sænke den månedlige ydelse, da du deler den samlede betaling ud over flere måneder.
 4. Afdrag over BS
  Ved at afdrage lånet over betalingsservice, fjerner du omkostninger til fakturerer. Udover det er du også sikker på, du ikke glemmer at betale.
 5. Saml dine lån
  Har du klatgæld, kan du med fordel samle dit lån ét sted. På den måde kan du måske få en lavere rente, fordi dit beløb i det enkelte selskab bliver højere.

 

Desuden er det utroligt vigtigt, at du aldrig låner mere, end du har brug for. Du må aldrig tænke, at "nu jeg alligevel skal låne penge, kan jeg ligeså godt låne lidt ekstra, så jeg har lidt til at forsøde tilværelsen med". Du vil fortryde de penge, du hver måned skal betale ekstra, fordi du tænkte sådan.

MediaCreeper