Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Censur, ytringsfrihed og public service

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Censur, ytringsfrihed og public service

Skrevet af Kim F. Rasmussen

– og vi vil ikke finde os i denne begrænsning af ytringsfriheden, derfor tegner vi Marianne Jelved og I lyttere kan også sende jeres tegninger ind eller uploade dem på facebook, plapre radioværten lystigt.

Det er Formiddag på 4eren, et radioprogram på DR-P4. Anledningen er at Det Nationalhistoriske museum på Frederiksborg Slot, senere samme dag vil afsløre et maleri af Marianne Jelved, som museet har betalt en kunstmaler for at fremstille.

Museet har på forhånd orienteret pressen om begivenheden og, må man formode, givet adgang til pressefotografer for at lette deres arbejde. Og ganske naturligt bedt den samme presse om ikke at afsløre billedet eller omtale detaljer på forhånd, før museet afslører billedet.

Hvordan denne begivenhed, og museets forståelige krav, kan blive til censur og undertrykkelse af ytringsfriheden i de to radioværters hoveder, er mig ubegribeligt, men det er jo ganske afslørende for deres forståelse, eller mangel på samme, af begreberne, ytringsfrihed og censur.

Ytringsfrihed og forbuddet mod censur, er en del af grundloven, og nogle af de vigtigste elementer i demokratiet. Det er helt afgørende at befolkningen kan give deres mening til kende, uden først at skulle have lov fra statsmagten eller risikere repressalier efterfølgende.

I dag er der rigtig mange grupper som gerne vil undertrykke ytringsfriheden:

Islamister, som vil forhindre tegninger af deres profet, og generel kritik af deres fascistiske religion.

Det er i den forbindelse en grov forhånelse af de tegnere som stadig lever med dødstrusler, af opfordre til tegning af Marianne Jelved. Det Nationalhistoriske museum har på ingen måde truet med død og ødelæggelse, hvis nogen skulle have lyst til at tegne Marianne Jelved.

Antifa, venstrefløjs fascisterne, som truer og overfalder alle der ikke deler deres anskuelser.

Derudover er rigtig mange, ikke mindst EU-politikere meget optaget af at true onlinemedier og leverandører, som Google og Facebook til at censurere indhold på deres onlinesider. Bliver der ikke rettet ind, vanker der enorme bøder.

Jeg er ikke så meget for konspirationsteorier, men man kunne godt få den tanke at DR gennem ansættelse af deres radioværter, forsøger at fordumme og forvirre befolkningen mest muligt, for dermed at gøre det lettere for den politiske elite at holde styr på fåreflokken.

Mere af denne skribent
Del Censur, ytringsfrihed og public service