Gå til hovedindhold

Hykleri på venstrefløjen: Ansætter kun danskere – men kræver at alle andre skal ansætte indvandrere

Af Lars
Kildemedier

Igen og igen har det lydt fra venstrefløjen, at arbejdsmarkedet skal tage godt i mod ny-danskere. Men når det kommer til venstrefløjen selv, holder den sig til at ansætte etniske danskere.

– Jeg er ærgerlig over at det i dag ikke forholder sig bedre, men jeg kan kun sige, at vi arbejder seriøst med at få rettet op på det.

Sådan lyder det fra Per Clausen, FU-ansvarlig og tidligere Folketingsmedlem, overfor Journalista.dk, efter gravermediets afsløring af, at Enhedslistens reelt har set bort fra ansættelse af medarbejdere, der ikke er af dansk oprindelse.

Det skyldes at partiet tilsammen aktuelt har 62 ansatte på sit landskontor og Christiansborgafdeling, hvor af det dog kun er én enkelt medarbejder, som ikke er af dansk oprindelse. Det i skikkelse af en pressemedarbejder, som er tilknyttet Enhedslistens regionale Københavner-kontor.

På trods af den meget lave andel af medarbejdere af en anden etnisk oprindelse end dansk, er Enhedslisten dog nærmest gennemsnitlig blandt venstrefløjspartierne. Journalista.dk's opgørelse viser nemlig, at Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Alternativet, Enhedslisten og Det Radikale Venstre, tilsammen har 264 medarbejdere på deres partikontorer og sekretariater på Christiansborg.

Af dem er det kun de 8, som ikke er af dansk eller vesteuropæisk oprindelse.

Alternativet: Der har tidligere været flere indvandrere

Det svarer til en andel af de ansatte på 3%, hvilket er langt under det danske samfund som helhed. En procentsats som dog er væsentligt højere hos Alternativet, som aktuelt ud af 43 medarbejdere, beskæftiger 3 af anden etnisk oprindelse end dansk. Herfra lyder det overfor Journalista.dk, at der tidligere har været langt flere:

– Vi har kontinuerligt haft ansatte med anden etnisk oprindelse og har det således også nu, hvor antallet er tre. Det har i perioder været højere og i perioder været lavere.

Heller ikke hos De Radikale, som ellers har integration af udlændinge som et af sine politiske slagnumre, kan man fremvise mange ansatte, som er af anden etnisk oprindelse end dansk. Aktuelt drejer det sig om kun to medarbejdere ud af sammenlagt 37, hvilket overfor Journalista.dk af Lars Beer Nielsen, sekretariatschef hos Det Radikale Venstre, forklares på denne måde :

- Vi diskriminerer ikke, og har ingen intentioner om at gøre det. Vi ansætter den bedst kvalificerede af dem, der har søgt, til vores stillinger. Og det har vi tænkt os at blive ved med.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent