Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Helt byråd går til Superliga-fodbold på din regning – og de kræver at gøre det i fred!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Citathistorie: 

Helt byråd går til Superliga-fodbold på din regning – og de kræver at gøre det i fred!

Skal du til Superliga-fodbold i Hobro, kan du næsten ikke undgå at løbe ind i lokale byrådsmedlemmer. De har nemlig fået sæsonkort betalt af skatteyderne, hvilket lokalpolitikerne tydeligvis ikke er glade for at blive konfronteret med.

– Vi synes, at alle skal have mulighed for at opleve den fantastiske stemning, der er på tribunerne, når vores hold spiller på hjemmebane. Derfor har vi taget initiativ til at skabe en festlig dag på stadion, hvor alle i hele vores kommune er inviteret med.

Sådan lød det i midten af august fra Mariagerfjord Kommunes borgmester, Mogens Jespersen, da kommunen via sin hjemmeside offentliggjorde, at alle dens indbyggere kunne komme gratis på stadion i forbindelse med Superliga-opgøret mellem Hobro og Lyngby. Det for at fejre at det lokale Superliga-hold Hobro, var tilbage i Danmarks bedste fodboldrække efter en sæson i 1. division.

Men det er dog langt fra et særsyn, at der er gratister til fodbold i Hobro. For kommunen sponsorerer nemlig fast adgangsbilletter til byrådsmedlemmerne, som ifølge Journalista.dk alle er blevet udstyret med et sæsonkort til Hobros kampe i Superligaen.

Men ifølge gravermediet er det dog ikke noget, som offentligheden skulle have haft kendskab til.

Socialdemokrat til angreb: Hvad rager mine fodboldbilletter dig?

Således skriver Journalista.dk på baggrund af opnåede aktindsigter hos Mariagerfjord Kommune, at beslutningen om at tildele de gratis sæsonkort til alle 29 byrådsmedlemmer, blev truffet på den lukkede del af et byrådsmøde.

Blandt dem som kan gå gratis til fodbold på kommunens og dermed skatteydernes regning, er socialdemokraten Finn Cilleborg.

Men den rutinerede byrådspolitiker, som ikke opstiller til det kommende kommunalvalg grundet pensionering, har dog ikke haft den store lyst til at fortælle overfor Journalista.dk, hvad skatteyderne har fået ud af at sende ham til fodbold. I stedet udtaler han at :

– Jeg ønsker ikke at give dig (Journalista.dk, red.) oplysninger om, hvad jeg foretager mig.

En kontant afvisning i stil med den, som også er kommet fra Dansk Folkepartis enlige medlem af Mariagerfjord byråd, Jørgen Hammer Sørensen, for hvem det at søge om aktindsigt i forbrug af fodboldbilletter, synes at være spild af samfundets ressourcer.