Som mand kan jeg dræbe enhver date – jeg skal bare nævne hvad jeg arbejder med!

Skrevet af Lars Rex Mundi

Svaret var klart og meget tydeligt, da jeg havde sagt sætningen, at jeg arbejder som social-og sundhedshjælper:

Jeg var ikke hendes type.

Dette var ikke et nyt svar, når jeg en gang imellem tager mig tid til at date. For ofte er det det samme svar når jeg nævner, hvad jeg arbejder med – at jeg ikke er kvinders type.

Det er gået op for mig, at mange andre mænd, som står i samme situation at arbejde i de bløde erhverv, får det samme svar eller bliver valgt fra på dating-markedet.

Ja, jeg undrer mig og derfor datede jeg i tre år på en anden måde, men det er en anden historie.

Jeg kender efterhånden utrolig mange mænd, hvis arbejde er social-og sundhedshjælper, assistent eller pædagoger som nævner præcis den samme historie, at de faktisk ikke slår til på dating markedet når de nævner deres erhverv.

Som samfund vil vi så gerne have, at mænd vælger at tage uddannelse inden for de bløde fag, fordi der er behov for mænd i disse områder. Det skulle give en positiv blanding inden for det erhverv hvor der både er mænd og kvinder.

Uanset erhverv har begge køn hver deres at bidrage med til at give forskellige vinkler på de arbejdsområder man møder og det er kun positivt.

Ofte hører jeg sætninger om at kvinder værdsætter ærlighed, dette er nok mere en myte end det har noget med virkelighed at gøre. Ofte ser jeg ikke dette billede på at der bliver sat pris på den ærlige mand, men mere at hvis mænd skal opnå succes er det bedre at lyve og ændre på virkeligheden så det passer ind i den opfattelse kvinder har for at være i kontakt med dem, og køre så langt at man kan komme i seng med hinanden.

En af mine bekendte er et godt eksempel på denne opfattelse, jeg har en del gange snakket med ham omkring denne opfattelse.

Af denne grund har han flere gange udgivet sig for at være en succesfuld forretningsmand der bor i udlandet, end bare at sige at han arbejder på et plejehjem. Han ville nødig stå som mig uden at opnå nogen form for succes og hvorfor skulle han også det. Det er jo kun tabere der er ærlige.

Som han ofte påpeger, Lars du kommer aldrig til at få succes ved at være ærlig og som han også nævner: Du kan jo kigge på at du har været single siden 2005 ingen kvinder gider dig du er i deres øjne en taber.

Jeg kan ikke lade være at smile. For har manden ret?

På sin måde kan han jo have ret i sin opfattelse af at jeg i grunden bare er en taber. Det er vel ikke det kvinder søger i virkeligheden og på dette grundlag holder hans teori jo om at det kan betale at lyve for at komme i seng med kvinder. Hvor det at være ærlig ofte fører til et liv som single hvis du som mand ikke har den rigtige uddannelse.

Er det trist?

Nej det er en del af livet og hvordan man opnår succes som mand hvis man er ufaglært eller har en kort uddannelse som mand.

Det er jo interessant at mænd som yder omsorg for både børn og ældre, for ikke at snakke om svage personer i vores samfund ofte også er de personer kvinder er mindst villige til at date.

Man skulle tro, at der ville være en interesse for denne type mænd. Mænd som har andre mennesker i deres liv og er villige til at bidrage til nogle vigtige værdier i samfundet. Er det bare mig der er forkert på den?

Virkeligheden er nok at disse mænd ofte har trukket nitten i livet og faktisk er det temmelig morsomt når man tænker over det. Ofte fortæller kvinder mig at de sætter pris på værdier såsom omsorg, aktiv lytning, om at kunne støtte kvinden i de situationer hun måtte komme i. Lige på nær hvis manden arbejder inden for de bløde erhverv.

Jeg tænker hvordan ville vi reagere over for en af vores venner eller veninder hvis deres måde at vægte et venskab på) At de havde klippet en person fra i deres liv fordi vedkommende jo ikke havde det rigtig erhverv, eller person var lidt for tyk, eller på andre måde havde nogle udfordringer som ikke lever op til samfundsnormen.

Vi ville nok opfatte den person som værende overfladisk og det ville nok også være en del undren over dette valg eller faktisk mere det fravalg af en person på dette grundlag. Igen skal jeg ikke fortælle hvad der er den rigtige opfattelse af hvad ens liv skal indeholde. Jeg vælger bare at undre mig over nogle af de situationer som jeg har oplevet eller hørt om efterhånden.

Ofte synes jeg ikke at jeg kan kende kvinder fra de værdier de giver udtryk for at de søger og så dem de søger når de dater. Ofte nævnes der at der er stor forskel på om det er et venskab eller om det er en kommende kæreste, eller er der?

Jeg hører tit om stærke, selvstændige og målrettede kvinder som kan klare alle udfordringer som de måtte møde her i livet. Lige på nær når de møder mænd som arbejder inden for de bløde erhverv, så er det som om at disse kvinder har mødt en udfordring som er så voldsom, at den kan knække selv de stærkeste kvinder.

Jeg blev bedt om at komme med et indlæg til Politiken. Mit indlæg blev desværre afvist da jeg ikke er feminist. Derfor bringer Folkets Avis i stedet mit indlæg.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS