Primære faneblade

Lukket

Vanvids-prioritering: Kommune skærer ned på de handicappede – og brænder 7 millioner af på ishockey

Pixabay
Foto: Pixabay

Herning gør klar til at skulle være vært for VM i ishockey i 2018. Det sker samtidig med, at midtjyderne i dén grad svinger sparekviven blandt sine svageste indbyggere.

- Vi vedtog en handleplan i efteråret, og den er man nu i gang med at udmønte. Vores ledere er i fuld gang med arbejdet, og vi har fuld tiltro til, at det er en opgave, de kan løse.

På blandt andet denne måde fortalte Anne Marie Søe Nørgaard, formand for socialudvalget i Herning Kommune, foråret 2016 om hvordan, den midtjyske kommune ville gribe en række store besparelser an.

Besparelser som ikke kun ville betyde nedskæringer for i størrelsesordenen 10 millioner kroner årligt blandt uldjydernes handicappede, men også samlede indskrænkninger i det kommunale budget for omkring 100 millioner kroner.

Men det er dog langt fra alle dele af den kommunale forvaltning i Herning, som er blevet ramt af den erklærede smalshals. For der har været anderledes gang i bevillingerne fra kultur- og fritidsforvaltningen i forbindelse med, at Herning til foråret er en del af det danske værtsskab for VM i ishockey.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk blandt andet har opnået i referater fra et ellers lukket byrådsmøde.

Millionerne rullede i økonomiudvalget

Af det fremgår, at Herning Kommunes økonomiudvalg tilbage i 2013 besluttede at finde den helt store pung frem, for at få VM i Ishockey til det midtjyske i 2018. Det vel og mærke på et tidspunkt, hvor Herning Kommunes indbyggere allerede var begyndt at mærke konsekvenserne af andre nedskæringer.

For op mod jul dette år besluttede økonomiudvalget nemlig, at man både ville være med til at finansiere den budproces, som det danske ishockeyforbund skulle igennem for at sikre sig mesterskaberne.

På samme måde som det også blev besluttet, at såfremt VM i Ishockey kom til Danmark og Herning indgik i i arrangementet, ville man støtte med millioner af kroner. I alt drejede det sig om 8 millioner kroner, mens man fra Region Midtjyllands side ville spæde yderligere 2 millioner kroner til.

Et samlet støttebeløb, der fra Hernings Kommunes side dog siden er blevet nedsat til 5 millioner kroner – så den kontante støtte til ishockey-turneringen fra Herning og Region Midtjylland kommer til at stå skatteyderne i 7 millioner kroner.

Herning Kommunes bidrag til ansøgningsprocessen betød samtidig, at kommunen ikke kun betalte 71.233 kroner til Sport Event Denmark, så den statslige organisation med Hernings borgmester Lars Krarup i spidsen, kunne søge om mesterskabet. Herning Kommune betalte nemlig også for, at et af sine tidligere byrådsmedlem kunne rejse til Hviderusland, for her at arbejde for det danske værtsskab.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

11/12/2019 - 15:35
Organisationer: 
Herning Kommune
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn