Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Først i Danmark: Københavns Kommune indfører kritik-frie hverdage

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Først i Danmark: Københavns Kommune indfører kritik-frie hverdage

Skrevet af Lennart Kiil

Københavns nye kulturborgmester lagde hårdt ud i dag på sit første pressemøde, hvor han blandt andet præsenterede sin plan for såkaldte "kritikfrie" hverdage.

Folkets Avis var tilstede i dag, da den nye kulturborgmester i København holdt pressemøde.

Stemningen var alvorlig under pressemødet efter der længe har været kritik af Københavns Kommune for den måde man håndterer kritik fra borgernes side på.

Men det skulle nu være slut forklarede en tydelig stolt ny borgmester fra Alternativet.

Københavns Kommune indfører ganske enkelt kritikfrie hverdage. Kritik modtages nu kun på søgnehelligdage - og altså her i Julen. På dage hvor der ikke er nogen til at svare på kritikken eller tage sig af den.

Det elektroniske postsystem sørger så for at kritikken automatisk slettes fra mail og telefonsvarere, så medarbejdere og ledere i kommunen ikke skal komme i dårligt humør når de møder på arbejde efter ferie eller weekend.

Den nye borgmester forklarede at han var meget stolt af det nye tiltag, som han forventede landets øvrige kommuner og hele det offentlige system ville tage til sig. "Det løser stort set alle problemer," som han sagde.

Vi prøvede at spørge borgmesteren:

"Er det ikke vigtigt at kommunen er lydhør over for borgernes ønsker og hører den kritik der kommer?"

Hertil svarede kulturborgmesteren, og vi citerer:

"Kommunen det er jo dig og mig. Det er os allesammen. Det nytter jo ikke at kritisere sig selv. Hvis du vil have ændret noget, må du bare ændre dig selv."

De tilstedeværende journalister virkede lettere forvirrede som pressemødet skred frem, men et spørgsmål til Julemandens påståede forsvinden udløste alligevel både fnisen og almindelig munterhed:

"Borgmester, hvad siger du til rygtet om at Julemanden holdes fanget i et 'Dark Room' under København?"

"Jamen det er helt korrekt. Vi holder ham fanget," svarede den nye borgmester koldt. Men smilede så – og hele salen brød ud i grin.

Den anspændte stemning var væk, og med et var afstanden mellem offentlig forvaltning og pressestanden næsten forsvundet.

Munterheden blandt de tilstedeværende pressefolk forstummede dog, da to vagter førte den spørgende journalist ud af rummet under store protester fra journalisten.

Borgmesteren sluttede af med: "Flere spørgsmål?"

"Spørg endelig - der findes som bekendt ikke dumme spørgsmål."

Tavshed.

"Hvad venter I på? Ud med jer!"

Del Først i Danmark: Københavns Kommune indfører kritik-frie hverdage