Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her

Og god læselyst,
Lennart Kiil

Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

– Det var så kvalmende, at selv nazisterne i byen var forfærdede, og en nazist betegnede massakren som en ”bestialsk maskines værk”

Pixabay

Nedenstående er fra den vigtige og stærke bog ”The rape of Nanking” skrevet af den desværre afdøde Iris Chang (hun tog sit eget liv). Jeg har oversat følgende fra engelsk. Tilgiv mig eventuel mangel på præcision i oversættelsen.

”Voldtægten af Nanking bør huskes ikke kun for antallet af mennesker, der blev slagtet, men for den ondskabsfulde måde de mange mødte deres død på. Kinesiske mænd blev brugt til bajonet-træning og halshugningskonkurrencer. Et sted mellem 20.000 og 80.000 kinesiske kvinder blev voldtaget. Mange soldater gik langt videre end voldtægt og sprættede kvinders mave op og fjernede indvoldene, skar brysterne af og sømmede kvinderne levende fast til vægge. Fædre blev tvunget til at voldtage deres døtre og sønner deres mødre, imens andre familiemedlemmer blev tvunget til at se på. Ikke alene blev levende begravelser, kastration, fjernelse af organer og stegning af mennesker rutine, men også anden diabolsk tortur blev praktiseret, såsom at hænge mennesker i deres tunge med metalkroge og begrave mennesker til navlen og se dem blive flået i stykker af schæferhunde. Det var så kvalmende, at selv nazisterne i byen var forfærdede, og en nazist betegnede massakren som en ”bestialsk maskines værk”.

Jeg har i flere år haft en interesse for menneskets mørke sider. Det har – i al beskedenhed – bragt mig vidt omkring i litteraturens verden. Jeg må konstatere, at om jeg læser Hannah Arendts bog om Adolf Eichmann, Cristopher Brownings bog ”Ordinary Men”, tekster om den japanske Unit 731 eller bogen ”The rape of Nanking”, så er det et gennemgående træk, at de fleste mennesker bærer potentiel enorm ondskab i sig. Carl Jung mener, at man må kigge sit indre monster i øjnene og styre det. Det er rigtigt.

Denne tekst er en advarsel mod blindhed.

Den ondskab, der historisk har udløst enorme menneskelige katastrofer, opstår langsomt. Det er min påstand, at vi bevæger os i en forkert retning lige nu. Der er muligvis mange, der vil grine af mig. Jeg accepterer præmissen om, at jeg, som Christopher Hitchens siger i bogen ”Letters to a young contrarian”, må være forberedt på at være kedelig, når man taler om et alvorligt emne (”Be prepared to be boring”).

Min påstand begrunder jeg med følgende:

For blot nogle år siden var tonen en lysere af slagsen i debatter i Danmark. I dag kan man, som jeg selv oplevede forleden, blive beskyldt for at være medskyldig i drabet på en politiker, thi man var uenig med den anklagende person om islams kulturelle udtryk – det kunne såmænd havde været ethvert andet politiske tema også. Mit svar til denne kvinde var ”person x er en farlig kvinde”. Hun anmeldte mig, og jeg fik karantæne fra Facebook. Til gengæld lod man hendes for konteksten vigtige kommentar stå. Det overraskede mig.

Den specifikke hændelse berører mig kun lidt. Til gengæld er jeg principielt bekymret over, at der foregår noget, der ikke er til at bremse.

I stigende grad opdeles samfundet i dem der ønsker underkastelse og dem, der ønsker frihed – sado-maso. Den ovenstående hændelse er kun et symptom, et eksempel på, det jeg oplever, hvis jeg kigger ud i medielandskabet.

Mads Kastrup, opinionsredaktør på Ekstrabladet, offentliggjorde en tekst, hvori en kvinde(?), der for mig af uransagelige årsager, ofte høres af medierne om bredspektret vifte af begivenheder som ekspert, til almuen oplyste, at hun ”ikke ville pisse på person x, hvis der gik ild i ham”.

Det gjorde mig trist og på sin vis rasende. Rasende på en måde, der angik Samtalen (med stort S) som et eksistentielt træk for menneskers sameksistens.
Som der står i Bibelen: ”I begyndelse var ordet… Ordet var Gud”. Ordet er med andre ord guddommeligt. Det bærer en kraft i sig, der kan omsætte tanker til handling. Det bærer i sig kraften til at forvandle englesang til satans hæse melodi.

Det der foregår i vor tid; den øgede polarisering er skræmmende – især fordi den kombineres med et stigende jubelidioti og overfladiske symbolske begivenheder. På den måde svinder forståelsen for ALVOR…

… Skabelse af en kløft mellem mænd og kvinder, hvor mænd ses som evigt krænkende og kvinder som dydige. Det er vejen til segregation mellem kønnene og en forkastelse af den dyrebare og historiske væsentlige respekt for hinandens forskellige kvaliteter.

… Den lidelse, der kan overgå gode indvandrere i Danmark, thi de bliver slået i hartkorn med de utilpassede og den afmagt, der kan skabes i gode danskere, der er skeptiske over for antallet af indvandrere. En mellemvej er syntesen.

… Den glemsel af historiens grusomheder, der gør os tilbøjelige til at gentage den igen.

… Den stigende despekt for Vesten og dens grundlag og den afvisning af en enhver kritik af multikulturalismen, der i stedet for positiv udveksling af kulturelle spidsfindigheder, men dog en begrænset udskiftning af befolkningen, bliver til en slagmark, hvor man enten skal være hæmningsløst for eller imod.

… Det stigende ønske om at karaktermyrde hinanden med hjælpen fra en offentlig gabestok, der kun står et klik væk - i stedet for en samtale, hvor man har ønske om at finde et demokratisk kompromis.

… Den grovhed, der over tid vil tillade voldshandlinger mod de på det givne tidspunkt ”værdiløse” mennesker eller grupper, der har mistet deres status som ligeværdige mennesker. Tro ej, at du går fri; også du bærer kimen til en ondskab, der overstiger din egen forstand.

… Det sammenbrud af den borgerlige samtale, der med et ideal om individets sikkerhed og frihed var afgørende for en respektfuld samtale, hvor man ønsker hinanden det godt på trods af uenighed.

… Den stigende mistillid til retssamfundets virke og dermed den øgede åbning for smagsdommernes hurtige gadedomstol, der potentielt efterlader alle i utryghed for at opleve et for den enkelte uopretteligt karaktermord.

… Den fordummelse der består i at trivialisere alvorlige emner i humørikonets diktatur og de hurtige ventetidsbemærkninger, der mestendels er destillatet af afsenders selvforståelse.

… Den fare der består i at have enkle svar på komplekse problemer – i særdeleshed, når de enkle svar ender med at være ét enkelt svar. Eksempelvis som i den feministiske kritik af den hvide mand eller racistiske idéer om, at en bestemt race er en anden overlegen.

Det er ved at slå idéen om andre ihjel, at deres fysiske destruktion bliver naturliggjort for masserne.

Således gjaldt det for kommunisterne i Cambodja, at de med deres klassiske kampråb ”Ankhar ved hvad der er bedst for os alle” dræbte mindst 1,7 millioner mennesker af den samlede befolkning på 8 millioner, hvor en større del af dem blev tortureret noget så frygteligt i torturfængslet S-21.

Således gjaldt det for nazisterne, at mange i alvor mente, at destruktionen af jøder var rimelig på trods af, at de for måske bare 10 år siden ville have været skræmt ved tanken.

Jeg maler ikke fanden på væggen. Det er ikke nødvendigt. Han slår allerede skygger på de i stigende grad lukkede døre i vor kultur, hvor det – nærmest som en spiddende ironi over Kirkegaards begreb om Enten-Eller – er blevet comme il faut, at der kun findes sort eller hvid. Selv hvis der gjorde er de gensidigt afhængige.

Jeg ønsker mig, at fremtiden må bringe lys på min mørke analyse. Indtil videre er jeg dog forfærdet, det må jeg tilstå. Jeg frygter for fremvæksten af en sygelig polarisering, der endnu en gang vil føje mapper til arkivet om menneskets mørkeste handlinger. Afsky er vejen til den afgrund, hvor alt bliver revet væk med tæppet. En vej der kun har en destination; som en tornado, der river alt med på sin vej indtil den selvudsletter.

Må jeg tage fejl.

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?